Κυ. Μάι 26th, 2024

Zητούν να δοθεί παράταση υποβολής δηλώσεων Φυσικών και Νομικών Προσώπων

Κοινοποίηση ειδήσεων

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ.Απόστολο Βεσυρόπουλο με θέμα “Παράταση υποβολής δηλώσεων Φυσικών και Νομικών Προσώπων” απέστειλε η ΕΦΕΕΑ.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Στην επίσκεψη στο γραφείο σας προ ημερών έγινε μια καλόπιστη συζήτηση και σας ενημερώσαμε επαρκώς εφ’ όλης της ύλης για τα συμβαίνοντα και για τους αντικειμενικούς λόγους και αιτίες που ο κλάδος μας δεν μπορεί ανθρωπίνως να καλύψει την αποστολή του και να υποβάλει εμπρόθεσμα μέχρι 29 Ιουλίου 2019, τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων, διαπίστωση που συμμεριστήκατε και εσείς.
Επι πλέον διαπιστώσαμε με ικανοποίηση ότι θα είναι πάγια η θέση σας για την οικοδόμηση αποτελεσματικής συλλογικής συνεργασίας, που θα εγκαινιάσουμε αμφίδρομα με σας, με τις υπηρεσίες σας.
Με την παρούσα για αποφυγή επανάληψης του περιεχομένου των επιστολών από πολλές Ενώσεις της ΠΟΦΕΕ και για το γεγονός ότι ο μήνας Ιούλιος είναι ο δυσκολότερος και πιο επιβαρυμένος μήνας του έτους για τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία (ΦΠΑ Β’ τριμήνου για απλογραφικά βιβλία, ΦΠΑ Ιουνίου για διπλογραφικά βιβλία, τρέχουσες φορολογικές – ασφαλιστικές υποχρεώσεις και φορολογικές δηλώσεις) και συνεπώς είναι αντικειμενικά αδύνατο να διεκπεραιωθεί όλος αυτός ο όγκος των φορολογικών υποχρεώσεων μέχρι 29/7/2019.
Παρακαλούμε να δώσετε όση παράταση χρειαστεί για την εμπρόθεσμη υποβολή των δηλώσεων Φυσικών και Νομικών Προσώπων.
Πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Οικονομικών, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, και θα δώσει λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα, έτσι ώστε να υποβληθούν ομαλά όλες οι φορολογικές δηλώσεις, χωρίς πρόστιμα για τους πολίτες, αλλά και χωρίς δυσάρεστες συνέπειες για τους λογιστές.
Γιατί, η αλήθεια είναι ότι για την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και τα προβλήματα δεν ευθύνονται ούτε οι λογιστές, ούτε οι πολίτες.