Τρ. Ιούν 18th, 2024

Z’ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Ι. Ακολουθία του Εσπερινού και η Μεγάλη Παράκληση προς την Παναγία μας τελέσθηκε χθες Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Παναγιώτης Μαυραγάνης, Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ι. Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Κορίνθου-Λουτρακίου, ο οποίος αναλύοντας την Αποστολική Περικοπή από την προς Εβραίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου (Εβρ. Θ΄, 1-7), που αναγιγνώσκεται στις εορτές της Θεοτόκου, παραλλήλισε την Κιβωτό της Διαθήκης με την Έμψυχο Κιβωτό, που είναι η Παναγία μας. Οι Ισραηλίτες όταν ευρίσκονταν σε εμπόλεμη κατάσταση, στα χρόνια της Παλαιάς Διαθήκης, πάντοτε έθεταν πρώτη την Κιβωτό της Διαθήκης, ομοίως κι εμείς στην Καινή Διαθήκη, όταν ο Λαός μας βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση η Παναγία ήταν πάντοτε μπροστά και μας σκέπαζε με το ωμοφόριό Της. Όχι όμως μόνο στους ορατούς πολέμους αλλά και στον αόρατο πόλεμο, που υφίσταται κάθε αγωνιζόμενος Χριστιανός από τον Διάβολο, ο οποίος προσπαθεί να κερδίσει την ψυχή του πιστού, να πλήξει την σκέψη, να προσβάλει τον νου, και να πείσει και να τον οδηγήσει στην αμαρτία, η Παναγία μας στέκει και εκεί αρωγός, καθώς όπως ψάλουμε: «Τῶν πειρασμῶν σὺ τὰς προσβολὰς ἐκδιώκεις, καὶ παθῶν τὰς ἐφόδους Παρθένε».

Ο π. Παναγιώτης ολοκλήρωσε την ομιλία του προτρέποντας τους παρισταμένους πιστούς να πράττουν αυτό που ο Πνευματικός Πατέρας και Μητροπολίτης μας δίδαξε, δηλαδή, να διαβάζουμε τον Παρακλητικό Κανόνα της Παναγίας μας καθημερινά, ώστε να Την έχουμε βοηθό στην ζωή μας και στον Πνευματικό μας αγώνα και να πορευόμαστε απρόσκοπτα τον δρόμο της ζωής μας!