Ο Δήμος Κορινθίων στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων, συμμετέχει στην πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία “Let’s do it Greece”, η οποία διοργανώνεται

Επειδή έχει επέλθει μια άνευ λόγου αναστάτωση λόγω της πρόσφατης παραιτήσεως μου από τα μέλη των επιτροπών του Δήμου, δηλώνω ότι:

Η Συμμαχία Πολιτών κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων της 23.3.2017   και προ ημερησίας διατάξεως έθεσε για άλλη μια φορά το θέμα της αδυναμίας και  αδιαφορίας  του δήμου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τους αδέσποτους  σκύλους που πεινασμένοι και κακοποιημένοι σε αγέλες επιτίθενται σε συμπολίτες μας .

Επίκαιρη επερώτηση για το πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο κατέθεσαν προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, εννέα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην εν λόγω Περιφέρεια, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς καθώς και ο αρμόδιος Τομεάρχης, Μ. Βορίδης.

Ομιλία του Γ. Τσόγκα στην Ολομέλεια της Βουλής την 28/3/2017 επί της προτάσεως των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ΑΝ.ΕΛ για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα

Ο Δήμος Νεμέας σε συνεργασία με τον Αγροτικό Σύλλογο Νεμέας, διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Δυνατότητες και Προοπτικές των Ομάδων Παραγωγών», την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 και ώρα 18.30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Νεμέας. Θα συμμετέχουν οι εξής εισηγητές:

Για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Κορινθίων φιλοξενεί στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ»  το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου, έναν θεσμό πλέον στην Κόρινθο, ο οποίος πραγματοποιείται για 10η χρονιά.

Ερώτηση του βουλευτή Κορινθίας κ. Χρίστου Δήμα προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου  Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο-Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης, από την κατασκευάστρια εταιρεία, στην περιοχή της σήραγγας Ραψομάτη.

Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η άκαμπτη στάση του Δημάρχου Κορινθίων κ. Πνευματικού σχετικά με το θέμα των εργαζομένων στην καθαριότητα με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου. Θα ανέμενε κανείς από τον κ. Δήμαρχο, αλλά και από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία αλλά και συμμόρφωση προς τις αποφάσεις της κυβέρνησης και όχι αναιτιολόγητη κήρυξη «εμπόλεμης κατάστασης», με δεδομένο μάλιστα ότι από τους 325 Δήμους της χώρας οι 321 έχουν ήδη συμμορφωθεί, ως όφειλαν, με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Ο Δήμος Κορινθίων είναι ένας από τους 4 εναπομείναντες Δήμους της χώρας πού εφαρμόζει τους νόμους αποφασίζοντας ο ίδιος κατά πόσον είναι ή όχι συνταγματικός ένας νόμος ή μία διάταξη.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων οφείλει να εκτελεί τα καθήκοντά του και να ασκεί τις αρμοδιότητές τους με βάση τους νόμους και τις αποφάσεις της κυβέρνησης, αντί να επιδίδεται σε πολιτικά παίγνια που θυμίζουν άλλες εποχές και άλλα ήθη τα οποία δεν τιμούν το δημοκρατικό πολίτευμα και τις αρχές της χρηστής διοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό οφείλει να συμμορφωθεί με τη νομιμότητα και να προχωρήσει άμεσα στην επαναπρόσληψη των εργαζόμενων στην καθαριότητα, καταβάλλοντας τα δεδουλευμένα τους. Οφείλει να κινηθεί με αμεροληψία και κοινωνική ευαισθησία, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις και τους νόμους του κράτους χωρίς να προβάλλει δήθεν προσχήματα περί αντισυνταγματικότητας. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει, εκτός από την παραβίαση των ισχυόντων νόμων, να αναλάβει το πολιτικό και ηθικό κόστος που συνεπάγονται οι επιλογές του οι οποίες αναιρούν  επί της ουσίας τον ρόλο του ως Δημάρχου που έχει εκλεγεί για να υπηρετεί το σύνολο των Κορινθίων.

Ουδείς άλλωστε μπορεί να αμφισβητήσει πως η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. λαμβάνει μέτρα με βασικό στόχο την προστασία των εργαζομένων και την επίλυση του θέματος. Γι’ αυτό άλλωστε παρατάθηκε η ισχύς των ατομικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα μέχρι 31-12-2017, ενώ ο πρόσφατος νόμος 4456/2017 για την περίπτωση των ΟΤΑ Α΄ βαθμού προέβλεψε ότι οι δαπάνες που αφορούν ανταποδοτικές υπηρεσίες εκκαθαρίζονται κατά προτεραιότητα από τα έσοδα των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και αν αυτά δεν επαρκούν, τότε η πληρωμή θα γίνεται από κάθε είδους έσοδα, έστω και αν αυτά δεν προορίζονται για την κάλυψη των δαπανών αυτών.

Η στάση του κ. Δημάρχου συνιστά ευθεία παραβίαση του νόμου και καταδικάζει τους εργαζομένους στην εξαθλίωση, σε μια εποχή πού τέτοια ζητήματα πρέπει να επιλύονται άμεσα και ταχύτατα, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητας και τακτικισμούς.

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας καταγγέλλει την πολιτικά καί νομικά απαράδεκτη στάση τού Δημάρχου και της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, διότι καταδικάζει σε ομηρία μια ομάδα εργαζομένων συμπολιτών μας αντί να είναι συμπαραστάτης στα προβλήματά και τις διεκδικητικές της προσπάθειες.

 Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Κόρινθο

 

Korinthostv Νέα

Ο Δήμος Κορινθίων συμμετέχει στην περιβαλλοντική δράση “Let's do it GREECE”

Ο Δήμος Κορινθίων συμμετέχει στην π...

30 March 2017

Ο Δήμος Κορινθίων στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων, συμμετέχει στην πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία “Let’s do it...

Βασίλειος Πανταζής: Αυτοί είναι οι λόγοι της πρόσφατης παραιτήσεως μου

Βασίλειος Πανταζής: Αυτοί είναι οι ...

30 March 2017

Επειδή έχει επέλθει μια άνευ λόγου αναστάτωση λόγω της πρόσφατης παραιτήσεως μου από τα μέλη των...