Πε. Νοέ 30th, 2023

Εκκενώνεται κρουαζιερόπλοιο με 1.300 επιβάτες – Eξέπεμψε σήμα κινδύνου(φωτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία το Viking Sky υπέστη μηχανική βλάβη ανοικτά των νορβηγικών ακτών και πλέει ακυβέρνητο.

Στο σημείο επικρατεί θαλασσοταραχή και έντονη κακοκαιρία. 

Το Viking Sky βρίσκεται ανοικτά της Hustadvika, μόλις 2,5 ναυτικά μίλια (4,6 χλμ.) από την ακτή.

Σύμφωνα με το νορβηγικό λιμενικό, το πλοίο κινούταν ανεξέλεγκτο και κατευθυνόταν προς της στεριά, όταν έστειλε το σήμα κινδύνου. Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις τους λιμενικού και ελικόπτερα, προκειμένου να βοηθήσουν στην εκκένωση.

Οι επιβαίνοντες του Viking Sky θα μεταφέρονται ανά ομάδες των 20 με 30 ομάδων με ελικόπτερα στη στεριά, σε ένα πρόχειρο κέντρο που στήθηκε στις αρχές.

Οι υπεύθυνοι έχουν παραλάβει ήδη τη λίστα επιβατών προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση.

Στις 5:15 ώρα Ελλάδος ήδη ένα ελικόπτερο είχε φθάσει στο κέντρο που έχει στηθεί, μεταφέροντας επιβαίνοντες από το κρουαζιερόπλοιο.

Στο σημείο υπάρχουν ασθενοφόρο και γιατροί για τις πρώτες βοήθειες, ενώ εκεί κατευθύνονται και 60 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού για να βοηθήσουν. 

Ελικότπερο απογειώνεται για να βοηθήσει στην εκκένωση του Viking SKy.

Ελικότπερο απογειώνεται για να βοηθήσει στην εκκένωση του Viking SKy.

Εθελοντές που βοηθούν.

Εθελοντές που βοηθούν.

Το πλοίο ανήκει στις Viking Ocean Cruises, μέρος του ομίλου Viking Cruises που ιδρύθηκε από τον Νορβηγό δισεκατομμυριούχο Torstein Hagen. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας, η χωρητικότητα των επιβατών του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου είναι 930 άτομα, ωστόσο αυτή την στιγμή στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκονται 1.300 επιβάτες.

Πηγή:iefimerida.gr