Πα. Ιούν 9th, 2023

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΟΣ κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Γίνεται γνωστό ότι την Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019, Α’ Κυριακή των Νηστειών, η Εκκλησία μας εορτάζει την επέτειο της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων το έτος 843 μ. Χ., την οποία, εξ αφορμής του ως άνω γεγονότος ονομάζει ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Η τοπική μας Εκκλησία, όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος, θα εορτάσει πανηγυρικά αυτήν την επέτειο, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, με Αρχιερατική Θ. Λειτουργία και Ιερά Λιτάνευση των αγίων Εικόνων, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, αφού ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, ως μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, θα παρίσταται μετά του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και των υπολοίπων μελών της Δ.Ι.Σ., ενώπιον του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στον επίσημο εορτασμό, στην Πρωτεύουσα.

Σύμφωνα λοιπόν με το πρότυπο του εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας στην Αθήνα, κατά τον οποίο παρίσταται η Α. Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας πλαισιωμένος από τις Πολιτικές, Στρατιωτικές και άλλες Αρχές κλήθηκαν εκτός από τον φιλόχρηστο Λαό και οι Αρχές του Τόπου μας. Έτσι ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης θα απαγγείλει τιμητικά το Σύμβολο της Πίστεως («Πιστεύω») ο δε Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός την Κυριακή Προσευχή («Πάτερ
ημών»).

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Λιτάνευση των αγίων Εικόνων και θα τελεσθεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των αοιδίμων Αρχιερέων, των Αρχιερατευσάντων στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, ως και των Μεγάλων Ευεργετών της.

Καλούνται οι ευσεβείς Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε Παγκορινθιακή συμπροσευχή δηλώνοντας, δι᾿ αυτού του τρόπου, ότι οι Έλληνες Ορθόδοξοι εμμένουμε στα Πάτρια, που με το αίμα τους και τις θυσίες τους μας κληροδότησαν οι Άγιοι Ομολογητές της Πίστεώς μας και οι Πατέρες μας, προκειμένου με την χάρη του Κυρίου μας να αναστηλωθεί και εντός μας η «εν ημίν ελπίς» (πρβλ. Α’ Πετρ. γ’, 15).

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr