Τε. Οκτ 4th, 2023

Έφτασε στο Περιγιάλι ο αγωγός ύδρευσης από την Στυμφαλία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στον υδατόπυργο του Περιγιαλίου βρέθηκε το πρωί ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος για την σύνδεση με τον αγωγό ύδρευσης από την Στυμφαλία. Στις 25 Μαίου είχε συνδεθεί ο υδατόπυργος του Άσσου με την δέσμευση άμεσης σύνδεσης του Περιγιαλίου και ακολούθως του Λεχαίου σε δυο σημεία, στην εκκλησία και στον Άγιο Γεράσιμο ώστε και οι 4 κοινότητες (Άσσου, Κάτω Άσσου, Λεχαίου και Περιγιαλίου) να καλυφθούν πλήρως.

«𝜫𝜬𝜪𝜲𝜴𝜬𝜜𝜧𝜠 𝜞𝜪𝜬𝜞𝜜 στην ολοκλήρωση του έργου της διαδικτύωσης για τις 4 κοινότητες της ΔΕ Άσσου Λεχαίου. Η διαχείριση του έργου από τους κκ Καμαριώτη και Θεοχάρη υπήρξε υποδειγματική και το λέω αυτό διότι οι τεχνικές δυσκολίες ήταν πολλές όμως ξεπεράστηκαν με στενή και συνεχή συνεργασία. Με την ολοκλήρωσή του το έργο της διαδικτύωσης εκτός του ότι 𝚲𝚼𝚴𝚬𝚰 ζητήματα ύδρευσης ετών, 𝚬𝚵𝚶𝚰𝚱𝚶𝚴𝚶𝚳𝚬𝚰 τεράστιες ποσότητες ενέργειας, 500 χιλιάδες κιλοβατώρες ετησίως. Σε εποχές κρίσης αυτά τα δεδομένα είναι πολύ σημαντικά, 𝜢 𝜟𝜢𝜧𝜪𝜯𝜤𝜥𝜢 𝜧𝜜𝜮 𝜜𝜬𝜲𝜢 𝜫𝜬𝜪𝜮𝜝𝜦𝜠𝜫𝜠𝜤 στην εξοικονόμηση και βέβαια με μια σειρά έργων όπως είναι και οι μονάδες αφαλάτωσης επιχειρεί να ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα της λειψυδρίας, ενός φαινομένου παγκόσμιου.

Με το έργο αυτό διασφαλίζουμε παράλληλα πως σε περίπτωση βλάβης όπως αυτή που είχαμε την Κυριακή, δεν θα υπάρξει διακοπή νερού και ταλαιπωρία πολιτών. Το έργο 𝚶𝚲𝚶𝚱𝚲𝚮𝚸𝛀𝚴𝚬𝚻𝚨𝚰 τις επόμενες εβδομάδες με την σύνδεση και του Λεχαίου προσθέτοντας μια σημαντική υποδομή στον τομέα της ύδρευσης και άρδευσης ο οποίος είναι για εμάς προτεραιότητα» ανέφερε ο δήμαρχος.

𝜯𝜪 𝜠𝜬𝜞𝜪 𝜮𝜲𝜠𝜟𝜤𝜜𝜮𝜯𝜢𝜥𝜠 και χρηματοδοτήθηκε από την δημοτική αρχή Πνευματικού. Η υλοποίηση του ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2022 και σε 12 μήνες έχει ολοκληρώσει τις συνδέσεις σε 2 από τους 3 υδατόπυργους. Προχωρά με ταχείς ρυθμούς παρά τις τεράστιες τεχνικές δυσκολίες, σύμφωνα με τους κ.κ Καμαριώτη και θεοχάρη εντοπίστηκαν δεκάδες αρδευτικά δίκτυα που έπρεπε να ξεπεραστούν ώστε να κατασκευαστεί και να είναι ασφαλές το προβλεπόμενο δίκτυο ύδρευσης των 47 χιλιομέτρων.

«Το έργο παραδίδεται στις επόμενες εβδομάδες σε όφελος των πολιτών μέχρι την Κόρινθο. Η ταχύτητα ολοκλήρωσής του οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην 𝚼𝚷𝚬𝚼𝚯𝚼𝚴𝚮 𝚺𝚻𝚨𝚺𝚮 𝚱𝚨𝚰 𝚲𝚬𝚰𝚻𝚶𝚼𝚸𝚪𝚰𝚨 𝚻𝚶𝚼 𝚫𝚮𝚳𝚨𝚸𝚾𝚶𝚼 και της δημοτικής αρχής» ανέφερε ο κ.Καμαριώτης σημειώνοντας πως έχει αναλάβει δεκάδες έργα σε όλη τη χώρα χωρίς να έχει συναντήσει ανάλογη ανταπόκριση.

𝜯𝜪𝜨 𝜜𝜞𝜴𝜞𝜪 𝜜𝜨𝜪𝜤𝜩𝜠 ο τοπικός πρόεδρος Περιγιαλίου κ.Κελλάμης ευχαριστώντας το δήμαρχο και την δημοτική αρχή για τις ενέργειες ολοκλήρωσης του και καλώντας τους πολίτες σε συνετή χρήση αφού το πρόβλημα επάρκειας είναι διαρκές.

𝜫𝜜𝜬𝜴𝜨 στην σύνδεση του αγωγού και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος Γιώργος Πούρος ο οποίος σημείωσε την συνέχεια των δημοτικών αρχών, το έργο ξεκίνησε μελετητικά το 2017, κατασκευαστικά τον Ιούλιο του 2022 και ολοκληρώνεται στις επόμενες εβδομάδες καλύπτοντας επαρκώς το σύνολο της δημοτικής ενότητας Άσσου – Λεχαίου.