Κυ. Μάι 26th, 2024

Αλβανία: Καραντίνα 14 ημερών για εισερχόμενους από Ελλάδα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Απόφαση με την οποία προβλέπεται καραντίνα διάρκειας 14 ημερών σε όσους εισέρχονται στη χώρα και προέρχονται από την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία, έλαβε η Αλβανία.

Η απόφαση ισχύει από την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 και την έλαβε η αλβανική επιτροπή ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Βόρειας Μακεδονίας, το μέτρο θα ισχύει μέχρι την 3η Μαΐου.

«Αναμφίβολα, τα αποτελέσματα του μαζικού εμβολιασμού στη χώρα μας άρχισαν να γίνονται αισθητά. Όμως η κατάσταση που παρατηρείται στην περιοχή είναι διαφορετική: Στη Βόρεια Μακεδονία και την Ελλάδα, ο αριθμός των κρουσμάτων και αυτών που χάνουν τη ζωή τους έχει αυξηθεί. Δεδομένης αυτής της κατάστασης πιστεύουμε ότι από αύριο θα είμαστε σε καραντίνα για δύο εβδομάδες για όσους έρχονται από την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία» δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής και υφυπουργός Υγείας της Αλβανίας, Μίρκα Ρακατσόλι, αιτιολογώντας την απόφαση για 14ήμερη καραντίνα όλων όσων εισέρχονται από την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία.

Πρόσθεσε ότι κατά την επερχόμενη περίοδο των εορτών του Πάσχα αναμένεται να φθάσουν στην Αλβανία αρκετοί άνθρωποι από άλλες χώρες, και δεδομένου ότι πέρυσι μετά από αυτές τις πασχαλινές εορτές ο αριθμός των νέων μολύνσεων και θανάτων αυξήθηκε απότομα, η επιτροπή έλαβε αυτήν την απόφαση.

Ωστόσο, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στην Αλβανία επέκριναν την απόφαση, λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό εμποδίζονται πάρα πολλοί πολίτες της Αλβανίας που ζουν στο εξωτερικό να έρθουν στη χώρα και να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 25 Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ