Σα. Ιούλ 13th, 2024

Αλβανία: Υπό κράτηση πλήρωμα τάνκερ που μετέφερε 22.500 τόνους ρωσικού πετρελαίου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Οι Αρχές της Αλβανίας σταμάτησαν ένα τάνκερ που μετέφερε 22.500 τόνους πετρελαίου, το οποίο φέρεται να προέρχεται από τη Ρωσία, και έθεσαν υπό κράτηση το πλήρωμα για παραβίαση του δυτικού εμπάργκο, ανακοίνωσε σήμερα (22.2.2023) η αλβανική αστυνομία.

Σύμφωνα με το Reuters, το τάνκερ πετρελαιοειδών και χημικών, νηολογίου Λιβερίας, σταμάτησε στο Δυρράχιο της Αλβανίας και οι Αρχές επενέβησαν για την κράτηση του πληρώματος. 

«Από τα πρώτα βήματα της έρευνας υπάρχει η υποψία ότι αυτό το φορτίο πετρελαίου προέρχεται από χώρες που τελούν υπό πετρελαϊκό εμπάργκο, ειδικά από τη Ρωσία», ανέφερε η αστυνομία της Αλβανίας.

«Το τάνκερ αναχώρησε από το Αζερμπαϊτζάν και φέρεται να φορτώθηκε με πετρέλαιο στο ελληνικό λιμάνι της Καλαμάτας από άλλο δεξαμενόπλοιο με ποσότητα 22.500 τόνων ντίζελ», σύμφωνα με το Reuters, επικαλούμενο την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η Αλβανία ήταν μια από τις πρώτες χώρες οι οποίες επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία, όταν οι στρατιωτικές της δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία πριν από περίπου 1 χρόνο.

Η αλβανική αστυνομία ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης – με την κωδική ονομασία Embargo – συνέλαβε τα 22 μέλη του πληρώματος για περαιτέρω έρευνα.

Στις 10 Φεβρουαρίου, το βορειοανατολικό λιμάνι της Ισπανίας Ταραγόνα αρνήθηκε την είσοδο στο πλοίο Maersk Magellan με σημαία Σιγκαπούρης, αφού διαπιστώθηκε ότι το φορτίο πετρελαϊκών προϊόντων του είχε προηγουμένως μεταφερθεί από άλλο πλοίο που έφερε ρωσική σημαία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ