Πε. Ιούν 8th, 2023

Ανασχηματισμός προ των πυλών – Τι λένε τα σενάρια (video)

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ)

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Πολλά τα σενάρια για τον επικείμενο ανασχηματισμό, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι έχει αποφασιστεί και απομένει πλέον η οριστικοποίηση των προσώπων και η ημέρα της ανακοίνωσης του. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιστρέφει σήμερα από τις ΗΠΑ  και η φημολογία αναζωπυρώνεται.

 

Πληροφορίες δεν αποκλείουν ο ανασχηματισμός να ανακοινωθεί το ερχόμενο Σάββατο καθώς την επομένη εβδομάδα ξεκινά η Διεθνής Έκθεση της Θεσσαλονίκης και έτσι θα σηματοδοτηθεί μια επανεκκίνηση της κυβέρνησης.

Τα σενάρια δίνουν λιγότερης πιθανότητες ο ανασχηματισμός να ανακοινωθεί αύριο Τρίτη καθώς έχει προγραμματιστεί υπουργικό Συμβούλιο και θα πρέπει να αναβληθεί. Ακόμη  και η  ενημέρωση  των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι θα ήταν μια καλή ευκαιρία για την ανακοίνωση του.

Σε ότι αφορά τα πρόσωπα οι αλλαγές αναμένονται περισσότερο σε επίπεδο υφυπουργών  και λιγότερο υπουργών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να  γίνουν συγχωνεύσεις ή συνενώσεις υπουργείων.

Άλλες πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να επιλέγει στελέχη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. όπως και να προχωρά σε δομικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα καθώς και ό ίδιος έχει εντοπίσει αδυναμίες που πρέπει να βελτιωθούν.

Οι αλλαγές αυτές  δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν και εντός της ημέρας  εφ όσον έχουν «κλειδώσει» τα ονόματα στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, σημειώνουν έγκυρες πηγές, εξετάζονται και οι πιθανές προσωπικές επιθυμίες των μετεχόντων στο κυβερνητικό σχήμα  όπως και γεωγραφική κατανομή στο νέο σχήμα, ώστε να υπάρχει κατά το δυνατό εκπροσώπηση, από τα περισσότερα μέρη της ελληνικής επικράτειας.

ert.gr

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr