Τε. Φεβ 21st, 2024

Απεντάχθηκαν όλα τα έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Απεντάχθηκαν όλα τα έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), μέχρι το 2015 και από τότε δεν υπήρξε καμία ουσιαστική πρόοδος στην υλοποίησή τους.

Στην πιο πάνω απόφαση, κατέληξε η ευρύτατη σύσκεψη που έγινε υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή των 5 χωρικών αντιπεριφερειαρχών και των διευθυντών Τεχνικών Έργων, των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων.

Στη σύσκεψη αυτή εξετάστηκαν, εκτός από τα έργα του ΠΔΕ και αυτά των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι), αλλά και όσα χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους.

“Από τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν μετά τις απεντάξεις θα προταθούν νέα έργα σε κάθε νομό”, σημείωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας παράλληλα, ότι, διαπιστώθηκε πως σε όλες τις Π.Ε., υπάρχουν “παρκαρισμένα” για μελέτες, συνολικά περί τα 32.000.000 ευρώ, αλλά αυτές παρουσιάζουν μικρή πρόοδο:

“Η συγκεκριμένη ενότητα εξετάζεται εξ αρχής” τόνισε ο περιφερειάρχης, αποκαλύπτοντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα που παρουσίασε την καλύτερη εικόνα όσον αφορά το ΠΔΕ είναι η Αργολίδα, “καθώς έχει απορροφήσει το σύνολο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων”.

– Το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δεν γνωστοποιεί ποια είναι τα έργα που απεντάχθηκαν απ’ το ΠΔΕ της Περιφέρειας.