Κυ. Ιούλ 21st, 2024

Αρνούνται τη διασωλήνωση και πεθαίνουν — Αυξάνονται τα περιστατικά

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αρνούνται τη διασωλήνωση και πεθαίνουν — Αυξάνονται τα περιστατικά

«Αρνητής» μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε 49χρονος που είχε προσβληθεί από κορονοϊό. Ακόμα και όταν το οξυγόνο στον οργανισμό του επεσε στα χαμηλότερα επίπεδα, ο ίδιος αρνείτο να διασωληνωθεί. Και δυστυχώς δεν πρόκειται για μοναδικό περιστατικό. Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 6 περιπτώσεις ασθενών – αρνητών.

Μέσα σε λίγες ώρες μετά τη διασωλήνωσή του έχασε τη ζωή του 49χρονος στο Βόλο, ο οποίος αρνούταν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ο ασθενής με κορονοιό έφτασε στα επείγοντα όταν πια ήταν αργά, με τους γιατρούς να προσπαθούν μάταια να τον σώσουν.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα σοκ έχουν προκαλέσει έξι περιπτώσεις ασθενών που αρνήθηκαν τη διασωλήνωσή τους.

Στη Θεσσαλονίκη κατέληξε αρνήτρια, που συνομιλούσε με υγειονομικό που την καθοδηγούσε μέσω μηνυμάτων. Για τη δραστηριότητά του διατάχτηκε επείγουσα έρευνα από την Εισαγγελία, καθώς ο υγειονομικός φέρεται να έκανε… εκστρατεία κατά του εμβολιασμού και των κατοχυρωμένων θεραπειών.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στη Σύνοδο των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων, υπογράμμισε ότι θα εξεταστεί το θέμα της προώθησης ειδικής ρύθμισης για την προστασία των γιατρών που συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας με το ακαταδίωκτο.

Πηγή: ertnews.gr