Σα. Απρ 20th, 2024

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ & ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙ ΤΗ ΕΝΑΡΞΕΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Χιλιομοδίου Κορινθίας λειτούργησε χθες Κυριακή, 29 Μαΐου 2022,  ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, τον Εφημέριο του Ι. Ναού π. Άγγελο Τσελώνη και τους Διακόνους του π. Δαμασκηνό Γεννηματά και π. Χρήστο Χίλια.

Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αναφέρθηκε στις μέριμνες, με τις οποίες είναι επιφορτισμένος ο Επίσκοπος μιας επαρχίας, αφού εκτός των λειτουργικών και πνευματικών θεμάτων οφείλει να μεριμνά και για διοικητικά θέματα και να φροντίζει για τις υλικές αλλά και κτιριακές εγκαταστάσεις όλων των Ενοριών, καθ᾿ ότι η καρδιά της κάθε Ενορίας είναι ο Ι. Ναός. Η αρχιτεκτονική ενός Ι. Ναού έχει προκαθορισμένες αρχές με συγκεκριμένες διαβαθμίσεις που, σε συνδυασμό με την Εκκλησιαστική Αγιογραφία και την Υμνολογία, κάνουν την ψυχή του πιστού να αισθάνεται την παρουσία του Θεού. Οφείλουμε, λοιπόν, εμείς, ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι, να φροντίζουμε και να μεριμνούμε για το «Σπίτι του Πατέρα μας», τον Ι. Ναό, ώστε να μένει ακέραιος, φροντισμένος και ευπρεπισμένος και για τις επόμενες γενιές, διό και η δέηση στην οπισθάβωνον ευχή «ἁγίασον τοὺς ἀγαπῶντας τὴν εὐπρέπειαν τοῦ οἴκου σου».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε δημόσια τον, εκ Χιλιομοδίου καταγόμενο, Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νικόλαο Ταγαρά, ο οποίος πάντοτε φροντίζει και ενεργεί για το καλό της Τοπικής μας Εκκλησίας και του Νομού μας, και μερίμνησε προσωπικά, ως μηχανικός στο επάγγελμα, για τις εργασίες αποκατάστασης των σημαντικών φθορών, που έχουν προκληθεί ένεκα του υπεδάφους και του πανδαμάτορος χρόνου, στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Χιλιομοδίου. Στην συνέχεια, αφού ιερολογήθησαν τα Μνημόσυνα των Θεοφάνους Γεώργαρη και Σοφίας Κανέλλου-Δράκου, τέλεσε και τον Αγιασμό επί τη ενάρξει των εργασιών αποκατάστασης και αναστήλωσης του Ι. Ναού, ενώ μετά το πέρας αυτού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και ο κ. Υφυπουργός επιθεώρησαν τον περιβάλλοντα χώρο και το εργοτάξιο.