Πε. Μάι 30th, 2024

Βασιλης Λ. Λαγιος: Προτάσεις και Δράσεις για την Κόρινθο που μας αξίζει

Κοινοποίηση ειδήσεων

Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να καταθέσω τις προτάσεις μου για την επόμενη μέρα της αγαπημένη μας πόλης. Θέλω να ευχαριστήσω προκαταβολικά όσες και όσους δουν ή διαβάσουν αυτές τις προτάσεις, να σκεφτούν πως αυτές οι προτάσεις είναι απλά αυτονόητες.

Επίσης, επιθυμώ να εκφράσω την απογοήτευση μου για την απραξία αυτής της δημοτικής αρχής που δυστυχώς σε ένα τόσο ευλογημένο μέρος όπως είναι η πόλη μας, δεν εκμεταλλεύτηκε σχεδόν τίποτα Π.χ δεν αξιοποιήσαμε το κάστρο της αρχαίας Κορίνθου, το λιμάνι που βρίσκεται μέσα στα μέσα στην πόλη μας , το αρχαίο λιμάνι σαν μουσείο και το πιο σημαντικό μας κομμάτι που είναι μέσα στην πόλη, δηλαδή ο ναός του Αποστόλου Παύλου, ο πλέον δημοφιλής θρησκευτικός τουρισμός.

Η πόλη μας έχει γίνει πέρασμα και όχι προορισμός. Υπόσχομαι θα κάνω ό,τι καλύτερο γίνεται ώστε τα επόμενα χρόνια η πόλη μας να γίνει δημοφιλής τουριστικός προορισμός και όχι απλό πέρασμα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον επόμενο δήμαρχο Νίκο Σταυρέλη για την ευκαιρία που μου δίνει να βάλω και εγώ ένα μικρό λιθαράκι στην αγαπημένη μου πόλη για να έρθει επιτέλους η ανανέωση σ’ αυτό τον τόπο.

Ο τόπος χρειάζεται ανανέωση και θα την έχει με εντολή των δημοτών του Δήμου Κορινθίων.

Τέλος, στις 9 Οκτωβρίου η Κόρινθος ανανεώνεται με νέους ανθρώπους με όραμα και αγάπη για τον τόπο τους.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

1. Δημιουργία νέων χώρων πρασίνου, τύπου πάρκων και μεγάλες παιδικές χαρές.

2.Επίβλεψη από δημοτικό υπάλληλο σε όλες τις κεντρικές παιδικές χαρές και στην κεντρική μας πλατεία ώστε οι πολίτες να νιώσουν ασφάλεια για τα παιδιά τους.

3.Αγορά από το δημοτικό ταμείο οικοπέδων μέσα στην πόλη για τη δημιουργία δημοτικών δωρεάν πάρκινγκ και δημιουργία μικρών χωρών πρασινου για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας. 4.Δημιουργία νέου σχεδίου για τους ποδηλατόδρομους, τα πατίνια και τα ηλεκτρικά ποδήλατα. Ένα έργο που επιτέλους θα σταματήσει τις ανησυχίες των γονέων προς τα παιδιά τους για την ασφάλεια τους.

5.Βράβευση από το Δήμο με χρηματικό έπαθλο για τους αριστούχους δευτεροβάθμιας,τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για Τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

6. Προτείνω επίσης(συμφωνα με το νομοθετικό πλαισιο της αρχής των προσωπικων δεδομενων και του ΚΟΚ) να τοποθετηθούν σε όλο το Δήμο κάμερες ασφαλείας ώστε και οι πολίτες να νιώθουν ασφάλεια και η αστυνομία να έχει ένα όπλο παραπάνω για την πάταξη της παραβατικότητας.

Οι επιπρόσθετες δράσεις μας θα είναι:

1. Επίβλεψη και επισκευή σε όλα τα πεζοδρόμια της πόλης με σεβασμό πάντα στους δημότες και στα άτομα με ειδικές ανάγκες

2. Δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων ανοιχτού ή κλειστού τύπου και αντικατάσταση παλαιών μπασκετών και συναφών ειδών.

3. Καθαρισμός δύο φορές το χρόνο σε όλα τα φρεάτια για να αποφύγουμε τις πλημμύρες και τα φαινόμενα από τις πολλές βροχές από ιδιωτικά συνεργεία όπως επίσης και καθαρισμό από χορτάρι και σκουπίδια σε όλα τα κοιμητήρια της πόλης μας.

4. Διαγραμμίσεις μέσα στην πόλη και τοποθέτηση πινακίδων σημάνσεως σε κάθε γωνία μέσα στην πόλη για την εύρεση των οδών .Σήμερα δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ούτε που κινούμαστε ούτε που είναι ο κάθε δρόμος.

5. Δημιουργία μέσα στην πόλη για την εξυπηρέτηση των καταστημάτων εστίασης από χώρους στάθμευσης των δικύκλων με κάθετες μπάρες ώστε να μη δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων και των πεζών.

6. Οργάνωση το δεύτερο μεγαλύτερο πάρκινγκ της περιοχής μας που είναι στην περιοχή καλάμια γιατί εκεί είναι και η βιτρίνα της πόλης μας. Όπως επίσης και το πάρκινγκ που είναι στο λιμάνι που δυστυχώς είναι μέσα στα σκουπίδια.

7. Ασφαλτόστρωση σε όλα τα μικρά δρομάκια και κεντρικές αρτηρίες, αλλά κυρίως στην περιοχη Μπαθαριστρα δηλαδή στην Καλλιθέα Κορινθου που δυστυχώς για να μπορέσεις να κάνεις ένα δρόμο πρέπει να ξέρεις το δήμαρχο.

Βασιλης Λ. Λαγιος.

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δ.Ε. Κορινθίων την ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.