Πε. Μαρ 30th, 2023

Γεωργιάδης: Παρέμβαση στην τιμή για τα καυσόξυλα και το πέλετ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Tα τζάκια και οι σόμπες θα καίνε φέτος το χειμώνα στο φουλ, καθώς οι απαγορευτικές τιμές σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και στο ρεύμα, αναγκάζουν τα νοικοκυριά που ήδη βάλλονται κι από τις υπόλοιπες ανατιμήσεις, απόρροια της εκτόξευσης των τιμών σε αέριο και πετρέλαιο, να ελαχιστοποιήσουν τη χρήση των καυστήρων μόνο για τα απαραίτητα.

Ετσι λοιπόν, θα στραφούν σε καυσόξυλα και πελετ, με την τιμή τους να έχει πάρει επίσης την ανιούσα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης  είπε σχετικά ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να βάλει «φρένο» στην εκτόξευση των τιμών και να τεθεί ουσιαστικά ένα πλαφόν στην ανώτερη τιμή που θα φτάνει στον καταναλωτή.

Σημείωσε δε, μιλώντας στον ANT1, ότι έχει συγκαλέσει αυτή την εβδομάδα σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς για να υπάρξει άμεσα παρέμβαση στην τιμή και του καυσόξυλου και του πέλετ.

«Εχει ανέβει πάρα πολύ η τιμή στα καυσόξυλα και στο πέλετ. Οσο οι χώρες της Ευρώπης προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για τη θέρμανση φέτος το χειμώνα, τόσο το ξύλο ανεβαίνει. Και επειδή δεν υφίσταται πλέον η αγορά της Ουκρανίας και της Ρωσίας από όπου υπήρχε μεγάλη εισαγωγή ξυλείας και πέλετ, αυτό πιέζει τις τιμές ακόμα παραπάνω.

Εχω συγκαλέσει για αυτή την εβδομάδα σύσκεψη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς και θα προχωρήσουμε άμεσα σε παρέμβαση στην τιμή και του καυσόξυλου και του πέλετ. Δεν θα επιτρέψουμε λόγω της αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου να γίνει αισχροκέρδεια στην ξυλεία» τόνισε ο υπουργός.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr