Δε. Φεβ 6th, 2023

Δερβένι: Καταχειροκροτήθηκε η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου στην παρέλαση για τον εορτασμό της της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δερβένι του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης!
Στις 10:00 το πρωί στον Ιερό Ναό «Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου» τελέστηκε επίσημη Δοξολογία παρουσία του Ιερού Κλήρου, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Βλάσιος Τσιώτος, ο καθ’ ύλην Αντιδήμαρχος για την Εποπτεία και το Συντονισμό του Δήμου στη Δ.Ε. Ευρωστίνης κ. Ανδρέας Καραβάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δερβενίου κ. Γιάννης Ροδόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Θεόδωρος Μπακόλης,   οι Δ/ντές των σχολείων, εκπρόσωποι από Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμοί, Σωματεία & Συλλόγους κλπ.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Δερβενίου κ. Τσάκου Κωνσταντίνα.
Μετά την δοξολογία εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και ακολούθησε η Κατάθεση στεφάνων , ενός λεπτού σιγή και η τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου.
Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση των Σχολείων του Δερβενίου, προπορευομενης της Φιλαρμονικής, παρουσία των αρχών της πόλεως και πλήθους κόσμου, στην ΠΕΟ Αθηνών – Πατρών από οδική γέφυρα Δερβενίου μέχρι το ύψος της καθέτου οδού Αγίου Ιωάννου.

Κατά τη παρέλαση η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου παιάνισε τα πατριωτικά εμβατήρια “Ο ΝΑΥΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”  και “ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ”, σκορπώντας ενθουσιασμό και ρίγη συγκίνησης στον κόσμο καταχειροκροτούμενη.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr