Πε. Απρ 18th, 2024

Δωρεά Ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Κιάτου: «Μία όαση στην οικονομική και υγειονομική κρίση» (εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Δωρεά Ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Κιάτου:
«Μία όαση στην οικονομική και υγειονομική κρίση»

Δηλώσεις του Δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου
κατά την τελετή παραλαβής του Ασθενόφορου

Με μια κίνηση υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας και ανθρωπιάς έκλεισε το 2021 για τον δήμο Σικυωνίων και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της ευρύτερης περιοχής. Η συνδημότισσά μας κυρία Λένα Παμπούκη δώρισε στο Κέντρο Υγείας Κιάτου ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο, καθώς και άλλον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ενισχύοντας εμπράκτως την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κιάτου και τις υπηρεσίες που αυτό παρέχει στην ακτίνα αρμοδιότητάς του. Η δωρεά έγινε στη μνήμη των γονέων, του συζύγου και των παιδιών της κυρίας Παμπούκη και ειδικά για το ασθενοφόρο περιλαμβάνει τον δεσμευτικό όρο να ανήκει μεν στο στόλο του ΕΚΑΒ αλλά να έχει αποκλειστική έδρα το Κιάτο.

Στην λιτή τελετή παράδοσης του ασθενοφόρου, την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 στο Κέντρο Υγείας Κιάτου, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος ο οποίος, εκπροσωπώντας τόσο το δήμο όσο και την τοπική κοινωνία, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην δωρήτρια.

Ο κ. Σταματόπουλος στις σύντομες δηλώσεις του ευχαρίστησε την κυρία Λένα Παμπούκη για τη δωρεά, η οποία όπως είπε μπορεί να γίνει παράδειγμα προς μίμηση, ώστε να υπάρξουν κι άλλες ανάλογες κινήσεις. «Ο δήμος» τόνισε ο Σπύρος Σταματόπουλος «θα τιμήσει αυτή την προσφορά σας στην τοπική κοινωνία, όπως κάνουμε με όλους τους δωρητές και ευεργέτες, όταν βέβαια το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες», συμπλήρωσε. Αναφερόμενος στο αντικείμενο της δωρεάς ο δήμαρχος Σικυωνίων τόνισε ότι είναι «υψίστης σημασίας για το Κέντρο Υγείας Κιάτου και για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».

Ειδικότερα, ο Σπύρος Σταματόπουλος έθιξε και το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα του δήμου Σικυωνίων στην υποστήριξη της πρωτοβάθμιας υγείας τονίζοντας πως γίνεται ό,τι είναι το καλύτερο δυνατόν εξασφαλίζοντας μάλιστα και τη συνεργασία της Περιφέρειας σε αυτή την προσπάθεια. «Ανακαινίστηκε το Κέντρο Υγείας Κιάτου», είπε, «ανακαινίστηκε το Κέντρο Υγείας Γκούρας και ολοκληρώνεται το Πολυδύναμο Ιατρείο στους Καλλιάνους κι έτσι έχουμε τρεις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στις τρεις δημοτικές ενότητες», σημείωσε. 

Επιπλέον ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα πολλά και διαφορετικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, για την επίλυση των οποίων «προσπαθούμε» είπε, «και σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας να τα λύσουμε», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην υγειονομική κρίση στην οποία βρίσκεται όλος ο κόσμος υπογραμμίζοντας ότι «είπαμε ότι ξεπεράσαμε την οικονομική κρίση όμως την ξαναβρήκαμε μπροστά μας, ως συνέπεια της υγειονομικής κρίσης και αυτή η δωρεά μέσα σ’ αυτή την υγειονομική και οικονομική κρίση είναι όαση για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην τοπική κοινωνία. Συγχαρητήρια και πάλι» είπε ο Σπύρος Σταματόπουλος απευθυνόμενος στην κυρία Λένα Παμπούκη «εύχομαι να ακολουθηθεί το παράδειγμά σας» και κατέληξε χαριτολογώντας για το ασθενοφόρο «αχρείαστο να ‘ναι»!