Πε. Μάι 30th, 2024

ΕΞΕΔΗΜΗΣΕΝ ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΝ Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΡΙΝΙΑΣ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Αποστολική Ιερά Μητρόπολις ημών,με αναστάσιμη ελπίδα,αγγέλλει εις το Χριστεπώνυμο πλήρωμά της την εις Κύριονεκδημίαν του μακαριστού Πρωτ/ρου ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΜΠΡΙΝΙΑ, ΣυνταξιούχουΕφημερίου του Ι. Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου (Παναγίας Γιάτρισσας) Λουτρακίου και Γραμματέως του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Ο εκλιπών Πρωτοπρεσβύτερος εγεννήθη το έτος 1930 εις το χωρίον Καίσαρι Κορινθίας. Εχειροτονήθη Διάκονος την 1ην Ιανουαρίου 1958 εις τον Ιερόν Ναόν του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, Πρεσβύτερος δε την 3ην Μαρτίου 1958 εις τον αυτόν Ιερόν Ναόν, υπό του αοιδίμου Μητροπολίτου Κορινθίας κυρού Προκοπίου Τζαβάρα (1949-1964). Διηκόνησε ως Εφημέριος εις τους Ι. Ναούς Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καισαρίου, Αγίου Γεωργίου Κορίνθου, Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορίνθου, Αγίας Αναστασίας Ποσειδωνίας, Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου και κυρίως στον Ι. Ναό Γενεσίου Θεοτόκου (Παναγία Γιάτρισσα) Λουτρακίου απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε το έτος 2001 συνεχίζοντας να εξυπηρετεί και να εργάζεται πνευματικά τόσο στην Ενορία όσο και στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεώς μας έως και σήμερον, καθώς διατηρούσε ακμαίες μέχρι τέλους της ζωής του τις σωματικές και πνευματικές του δυνάμεις. Εγένετο Πνευματικός την 10ην Δεκεμβρίου 1968 και Πρωτοπρεσβύτερος την 27ην Ιουλίου 1976, υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Παντελεήμονος Καρανικόλα (1965-2006). Ήτο πατέρας τριών (3) τέκνων και κατέλειπενμαρτυρίαν αγαθού και ακούραστου, πιστού και αφοσιωμένου εις τον Θεό και την ΕκκλησίαΛευΐτου προσφέροντας τις υπηρεσίες του μέχρι την τελευτή του.

Η σορός του εκλιπόντος θα εκτίθεται προς προσκύνηση εις τον Ι. ΝαόνΓενεσίου της Θεοτόκου (Παναγίας Γιάτρισσας) Λουτρακίου σήμερα από τις 15:00 το μεσημέρι, ενώ η Εξόδιος Ι. Ακολουθία θα τελεστεί, με Μητροπολιτική δαπάνη, σήμερα το απόγευμα Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 και περί ώραν 17:00 υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Αγαπίου.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!