Πα. Απρ 19th, 2024

ΕΠΙΣΚΕΨΗΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΥΣΤΡΙΑΣ κ. ΑΡΣΕΝΙΟΥ & ΤΟΥ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ EISENSTADT κ. ΑΙΓΙΔΙΟΥ ΜΕ 140 ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Χθες Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022, επισκεύτηκε την Ι. Μητρόπολή μας ομάδα 140 Ρωμαιοκαθολικών προσκυνητών, από την Επισκοπή Eisenstadt, με επικεφαλής τον Επίσκοπο αυτής κ. Αιγίδιο, συνοδευόμενη από τον Ορθόδοξο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιομε σκοπό να ακολουθήσουν τα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου».

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος υποδέχθηκε τους Επισκόπους και τους προσκυνητές στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, όπου τους ομίλησε για την ιστορία της Κορίνθου από την αρχαιότητα έως σήμερα. Φυσικά ο Μητροπολίτης μας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ιδρυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας Απόστολο Παύλο, στο πνευματικό έργο που επιτέλεσε κατά την παραμονή Του στην Κόρινθο και στις περιβόητες δύο (2) Προς Κορινθίους Επιστολές Του. Επιπρόσθετα,  έκανε λόγο για τον ανακαινιστή της Κορίνθου, μετά τους σεισμούς του 1928, Μητροπολίτη Δαμασκηνό Παπανδρέου τον μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο, Αντιβασιλέα και Πρωθυπουργό της Ελλάδος και κτήτορα του Καθεδρικού Ι. Ναού, και ολοκλήρωσε την σύντομη ομιλίατου με αναφορά στο μεγάλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί η Ι. Μητρόπολή μας, ξεπερνώντας ετησίως τα τέσσερα (4) και πλέον εκατομμύρια ευρώ, ακόμα και κατά την διάρκεια της κρίσεως, γεγονός που μας καθιστά συνεπέστατους ως Κορινθίους στους λόγους του Αποστόλου των Εθνών Παύλου περί αγάπης, αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας.

Αμέσως μετάτην παρουσία τους στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου και στην Ιστορική Καθέδρα της Ι. Μητροπόλεως μας, το «Βήμα του Γαλλίωνος» και ακολούθως συνέχισαν το προκαθορισμένο πρόγραμμά τους.