Πε. Ιούν 20th, 2024

Ζήτημα επιβίωσής τους θέτουν οι αγρότες της Κορινθίας σε κοινή επιστολή 6 αγροτικών συλλόγων προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι παραγωγοί στην Κορινθία λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών -και τα οποία αφορούν στα οινοποιήσιμα σταφύλια, στην κορινθιακή σταφίδα, στα επιτραπέζια σταφύλια, καθώς και στην παραγωγή των ελαιώνων- επισημαίνουν, σε κοινή επιστολή τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Κορίνθου, Νεμέας, Βέλου – Βόχας, Στιμάγκας, Κιάτου και Ξυλόκαστρου.

“Σε συνάρτηση με τις ενεργειακές ανατιμήσεις και τα αυξημένα καλλιεργητικά έξοδα, δυστυχώς πλέον η επιβίωση των αγροτικών οικογενειών καθίσταται οριακά αδύνατη. Ευελπιστούμε και ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αποκατάσταση του αγροτικού εισοδήματος” τονίζουν, ανάμεσα σε άλλα, οι πιο πάνω αγροτικοί σύλλογοι στην επιστολή τους, η οποία κοινοποιείται και στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα μεταξύ άλλων.

Την κοινή επιστολή των Αγροτικών Συλλόγων της Κορινθίας μπορείτε να δείτε εδώ:

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ