Κυ. Αυγ 14th, 2022

Ζωοκτονία χάριν εθίμου στα νησιά Φερόε: Έσφαξαν 1.428 δελφίνια (Σκληρές εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-09-04_21954_PROTYPH_1.jpg

Μια από τις μεγαλύτερες σφαγές που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία αποτελεί η κίνηση κυνηγών στα Νησιά Φερόε προ ημερών, να σφάξουν 1.428 δελφίνια, στο πλαίσιο του αιματηρού εθίμου Grindadrap ή Grind.

Επισημαίνεται ότι οι τοπικοί κυνηγοί σκοτώνουν συνήθως έως και 1.000 θαλάσσια θηλαστικά ετησίως, σύμφωνα με τα αρχεία των Νήσων Φερόε.

Τα δελφίνια του Ατλαντικού οδηγούνται προς έναν κόλπο στην ακτή του νησιού Skálafjørður, όπου οι άνδρες περιμένουν να τα σκοτώσουν στα ρηχά με γάντζους, μαχαίρια και λόγχες.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι των Νήσων Φερόε είναι διχασμένοι σχετικά με το έθιμο αυτό, αλλά πολλοί παροτρύνουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης και τις ΜΚΟ να σεβαστούν την παραδοσιακή νησιωτική κουλτούρα τους, όπου η αλιεία διατηρεί κεντρική θέση και το κρέας διατηρείται για τροφή. Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων έχουν καταδικάσει την πρακτική αυτή.

Το έθιμο

Το Grindadrap χρονολογείται από τον 9ο αιώνα, όταν οι Νορμανδοί εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά στα νησιά του Βόρειου Ατλαντικού. Ορισμένοι άνθρωποι στις Νήσους Φερόε που υπερασπίζονται τη σφαγή ανησυχούν ότι το κυνήγι της Κυριακής θα τραβήξει ανεπιθύμητη προσοχή, επειδή ήταν πολύ μεγαλύτερο από προηγούμενα και φαινομενικά πραγματοποιήθηκε χωρίς τη συνήθη οργάνωση.

Το προηγούμενο μακάβριο ρεκόρ ήταν το 2013, όταν είχαν θανατωθεί 430 δελφίνια.

Πηγή: ertnews.gr