Τε. Απρ 17th, 2024

Η Gazprom κλείνει τη θυγατρική εταιρεία στη Γερμανία – Ο επόμενος εκβιασμός του Πούτιν

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός «Gazprom» αποχωρίστηκε από τη γερμανική θυγατρική της Gazprom Germania GmbH και την Gazprom Marketing & Trading με έδρα το Λονδίνο.

Η γερμανική εταιρεία δραστηριοποιείται κυρίως στη μεταφορά και αποθήκευση φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

«Στις 31 Μαρτίου, ο όμιλος Gazprom τερμάτισε το μερίδιό του στη γερμανική εταιρεία Gazprom Germania GmbH και σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία της, συμπεριλαμβανομένης της Gazprom Marketing & Trading Ltd.», ανακοίνωσε ο ρωσικός όμιλος στο κανάλι του στο Telegram χθες Παρασκευή (1/4), χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.
Από την Gazprom Germania δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση ή σχόλιο.

Η Gazprom Germania GmbH, με έδρα το Βερολίνο, είναι θυγατρική, αποκλειστικής ιδιοκτησίας, του ρωσικού ενεργειακού ομίλου Gazprom. Η Gazprom Germania έχει στην ιδιοκτησία της άλλες εταιρείες στη γερμανική βιομηχανία φυσικού αερίου. Μεταξύ αυτών είναι οι εμπορικές εταιρείες «Wingas» και «WIEH» και η εταιρεία αποθήκευσης φυσικού αερίου «Astora», η οποία διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη μονάδα αποθήκευσης αερίου της Γερμανίας στο Rehden, και έχει ένα μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία μεταφοράς φυσικού αερίου «Gascade».

Σύμφωνα με την γερμανική «Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων», η παροχή φυσικού αερίου στη Γερμανία την Παρασκευή ήταν σταθερή.

Ωστόσο, άγνωστες είναι αυτήν τη στιγμή οι επιπτώσεις στην προμήθεια της Γερμανίας με φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Η κίνηση αυτή είναι ένα ακόμα βήμα στον εκβιασμό του ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν προς τη Γερμανία και την Ευρώπη με στόχο την αγορά του ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια.

ertnews.gr