Πα. Δεκ 8th, 2023

Ισραήλ προς Χαμάς: Δώστε μας πίσω ομήρους, για να έχει νερό, ρεύμα και καύσιμα η Γάζα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε πλήρη διακοπή ηλεκτροδότησης, υδροδότησης και παροχής καυσίμων στη Γάζα προχωράει το Ισραήλ μέχρι η Χαμάς να απελευθερώσει τους Ισραηλινούς ομήρους που κρατάει μετά την εισβολή του Σαββάτου. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της ισραηλινής κυβέρνησης και πρώην υπουργός Οικονομικών, Ισραέλ Κατζ με ανάρτησή του στο Twitter.

«Θέλετε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα; Κανένας ηλεκτρικός διακόπτης δεν θα ανοίξει, κανένας κρουνός νερού δεν θα ανοίξει και κανένα φορτηγό καυσίμων δεν θα μπει μέχρι να επιστρέψουν οι Ισραηλινοί απαχθέντες στα σπίτια τους» ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός υπουργός, προσθέτοντας σε αυστηρό τόνο: «Θα απαντήσουμε με ανθρωπισμό στον ανθρωπισμό. Και κανείς δεν θα μας διδάξει ήθος».

Η Χαμάς ανακοίνωσε πως απελευθέρωσε μια Ισραηλινή και τα δύο παιδιά της

Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι απελευθέρωσε τρεις ομήρους: μια γυναίκα και τα δύο παιδιά της. «Απελευθερώθηκαν μια ισραηλινή έποικος και τα δύο παιδιά της, που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων», αναφέρει ανακοίνωση της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) υπογράμμισε ότι ο ισραηλινός στρατός δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Σε βίντεο που μεταδόθηκε από το παλαιστινιακό τηλεοπτικό δίκτυο Al Aqsa, διακρίνονται μια γυναίκα και δύο παιδιά να συνοδεύονται από τρία μέλη της Χαμάς σε μια περιφραγμένη περιοχή (φαίνεται να είναι ο φράχτης των συνόρων της Γάζας), κατά τη διάρκεια της ημέρας.