Κυ. Ιούν 26th, 2022

Κίνα: Ο εφιάλτης του κορωνοϊού ξαναχτυπά! Έκρηξη κρουσμάτων σε επαρχία (video)

A worker in protective suit takes body temperature measurement of a woman following the coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Jilin, Jilin province, China May 17, 2020. Picture taken May 17, 2020. cnsphoto via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. CHINA OUT.

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μια ολόκληρη επαρχία εκατομμυρίων κατοίκων είναι σε κόκκινο συναγερμό για να μην γίνει Γουχάν! Σκληρά μέτρα από τις αρχές για να μην ζήσουν δεύτερο κύμα πανδημίας.

Την ώρα που η Δύση πολεμά την πανδημία και σε πολλές χώρες φαίνεται να νικάει τον κορονοϊό στην Κίνα ξαναζούν τον εφιάλτη!

Οι φόβοι για νέα πανδημία σε περιοχή με 100 εκατομμύρια κατοίκους έχουν αναζωπυρωθεί καθώς δυο πόλεις της περιοχής αυτής ήδη έχουν μπει σε καραντίνα. 

Αξιωματούχοι από την επαρχία Τζιλίν, στην βορειοανατολική Κίνα όρισαν δυο νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό.

Οι δυο πόλεις της επαρχίας Τζιλίν έχουν ήδη εφαρμόσει πολύ αυστηρά μέτρα καραντίνας καθώς ο κορονοϊός εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς και απειλεί και άλλες γειτονικές πόλεις.

Το βίντεο που δημοσίευσε η Beijing News δείχνει υγειονομικούς με ειδικές στολές να κάνουν τεστ κορονοϊού σε κατοίκους της επαρχίας Τζιλιν.

Οι αρχές της Σουλάν, μιας πόλης 700.000 κατοίκων στην ίδια επαρχία απειλούν με πολύ αυστηρές ποινές όσους σπάσουν τους κανόνες της απαγόρευσης που έχει επιβληθεί.

Η πόλη της Τζιλίν, της ομώνυμης επαρχίας με 4,5 εκατομμύρια κατοίκους απέκλεισε μια ολόκληρη περιφέρεια αυτή την εβδομάδα και άλλαξε το καθεστώς συναγερμού σε πολύ υψηλό.

Πάνω από 40.000 κάτοικοι των Τζιλίν και Σουλάν έχουν υποβληθεί σε τεστ καθώς οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν ένα δεύτερο κύμα πανδημίας.

Άμεσα θεωρείται ότι απειλείται μια άλλη πόλη αυτή της Ντονγκμπέι με 108 εκατομμύρια κατοίκους.

Τα περισσότερα κρούσματα είναι από την ίδια πηγή αλλά ακόμα οι αρχές προσπαθούν να καταλάβουν πως ο ασθενής μηδέν μιας 45χρονη εργαζόμενη σε καθαριστήριο βρέθηκε θετική στον ιό.

Η πόλη της Σουλάν, είναι σε καραντίνα από τις 9 Μαΐου όταν βρέθηκαν 12 κρούσματα κορονοϊού μέσα σε 2 ημέρες.

Τέσσερις ημέρες αργότερα, στην πόλη της Τζιλίν έκλεισαν τα σύνορα και σταμάτησαν οι δημόσιες συγκοινωνίες.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην Σουλάν και πλέον και οι δυο πόλεις ζουν μέρες Γουχάν με τους κατοίκους κλεισμένους μέσα στα σπίτια τους.

Και οι δυο αυτές πόλεις συνορεύουν με την Ρωσία και την Βόρεια Κορέα.

Και μπορεί τα κρούσματα στο σύνολό τους να ακούγονται λίγα – είναι 39 – και όλα να συνδέονται με την 45χρονη αλλά ακόμα παραμένει μυστήριο πως η γυναίκα αυτή κόλλησε τον ιό.

Πηγή: newsit.gr