Πε. Ιούλ 25th, 2024

Κορωνοϊός: Πιθανή η επιστροφή της τηλεργασίας στη Γαλλία, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Γαλλία κατέγραψε χθες Τρίτη 19.778 νέα κρούσματα covid-19, τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό από τις 25 Αυγούστου – «Η τηλεργασία είναι ένα κομμάτι της εργαλειοθήκης μας» είπε ο βασικός επιστημονικός σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί για το ενδεχόμενο οι αρχές να ζητήσουν και πάλι από τις επιχειρήσεις να στραφούν περισσότερο στην τηλεργασία

Ο βασικός επιστημονικός σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί δήλωσε σήμερα ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι αρχές να ζητήσουν και πάλι από τις επιχειρήσεις να στραφούν περισσότερο στην τηλεργασία, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων covid-19 στη Γαλλία.

Όταν ρωτήθηκε αν η γαλλική κυβέρνηση ενδέχεται να συστήσει και πάλι στους εργοδότες να ζητήσουν από τους υπαλλήλους τους να εργάζονται περισσότερο από το σπίτι, ο Ντελφρεσί απάντησε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter: «Πιθανόν ναι (…) η τηλεργασία είναι ένα κομμάτι της εργαλειοθήκης μας».

Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν την τηλεργασία ως μέσο για να περιοριστεί η εξάπλωση της covid-19, αν και η εργασία από το σπίτι έχει επηρεάσει αρνητικά την οικονομική δραστηριότητα καθώς λιγότεροι άνθρωποι πηγαίνουν στα καταστήματα.

Η Γαλλία θα μπορούσε «πιθανόν» να αντιμετωπίσει το πέμπτο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού, κυρίως αν οι πολίτες ακολουθούν τα υγειονομικά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων, εκτίμησε ο Ντελφρεσί.

Εξάλλου ο ίδιος κάλεσε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19 να το πράξουν και να χορηγηθεί τρίτη, επαναληπτική δόση σε όσους πρέπει.

«Παραμένω συγκρατημένα αισιόδοξος (…) Έχουμε τα εργαλεία για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις αυτού του πέμπτου κύματος, αλλά θα είναι δύσκολο με ένα νοσοκομειακό σύστημα που είναι κουρασμένο», τόνισε ο Ντελφρεσί προβλέποντας ότι στις αρχές Δεκεμβρίου ο αριθμός των ημερήσιων νέων νοσηλειών λόγω covid-19 θα φτάσει τις 1.000 με 1.200.

Η Γαλλία κατέγραψε χθες Τρίτη 19.778 νέα κρούσματα covid-19, τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό από τις 25 Αυγούστου.

Συνολικά στη χώρα έχουν εντοπιστεί 7,31 εκατομμύρια μολύνσεις και 91.345 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της νόσου.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων