Πα. Δεκ 1st, 2023

Κόρινθος: Πραγματοποιήθηκε η ΣΤ΄ Σύναξη Βυζαντινών Εκκλησιαστικών Χορωδιών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου η ΣΤ΄ Σύναξη Βυζαντινών Εκκλησιαστικών Χορωδιών, με τη συμμετοχή των Χορωδιών του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αιγιαλείας “Ιωάννης Κουκουζέλης 1918” υπό τη δ/νση του χοράρχη κ. Φώτιου Θεοδωρακόπουλου και του Σωματείου Ιεροψαλτών Κορινθίας “Κυριακός ο Υμνογράφος” υπό τη δ/νση του χοράρχη κ. Αναστάσιου Γκιούλη.

Με την σεπτή παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022, στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ι. Ναού του Απ. Παύλου στην Κόρινθο,η ΣΤ΄ Σύναξη Βυζαντινών Εκκλησιαστικών Χορωδιών, στο πλαίσιο των Εορταστικών Εκδηλώσεων προς τιμήν του Ιδρυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας Απ. Παύλου με τον τίτλο «ΙΣΤ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2022».

Στην υπέροχη αυτή Εκκλησιαστική μουσική βραδιά,που μετά από δύο χρόνια αποχής εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού επανήλθε για να ευφράνει «ώτα και καρδίας»,έλαβαν μέρος η Χορωδία Συλλόγου Ιεροψαλτών Αιγιαλείας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ – 1918» υπό την διεύθυνση του ΧοράρχηΚ. Φωτίου Θεοδωρακόπουλουκαι η Βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του Χοράρχηκ. Αναστασίου Γκιούλη,Πρωτοψάλτου του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου.

Μετά το πέρας της Εκδηλώσεως ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, αφούαναφέρθηκε στην αξία, την σημασία και την χρησιμότητα στην λατρεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελληνικότατης Βυζαντινής Μουσικής, μίλησε για τον Κορίνθιο Άγιο Κυριακό τον Υμνογράφο, τον Σικυώνιο (από το Κιάτο), απένειμε τιμητικήπλακέτα στον φιλοξενούμενοΧοράρχη και στην χορωδίατου για την συμμετοχή τους στο ΣΤ’ Φεστιβάλ Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής εξουσιοδοτώντας τους να μεταφέρουν τις ευχαριστίες του στον Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο, αγαπητό παλαιό συνεργάτη και νυν όμορο αδελφόγια την άδεια και ευλογία της εδώ ευλογητής παρουσίας τους.  Ο Ποιμενάρχης μας ολοκλήρωσε τον σύντομο χαιρετισμό του προσκαλώντας τους παρισταμένουςνα συμμετάσχουν και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις των «ΙΣΤ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2022», αποδίδοντας την δέουσα τιμή στον Απόστολό μας Άγιο Παύλο.