Κυ. Μάι 26th, 2024

Μακελάρης Τέξας: Προσέγγισε εφήβους μέσω διαδικτύου και στην Ελλάδα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο άνθρωπος που σκότωσε 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικούς σε δημοτικό σχολείο του Τέξας ενώ δεν είχε φίλους, φαίνεται πως επικοινωνούσε συστηματικά με αγνώστους μέσω διαδικτύου. Δημοσίευμα των Νew York Times αναφέρει πως είχε προσεγγίσει εφήβους ακόμα και στην Ελλάδα, επιδεικνύοντας τα όπλα του.

Ο μακελάρης του δημοτικού σχολείου του Τέξας, Σαλβαδόρ Ράμος, λάτρευε τα όπλα και μάλιστα επέλεξε να κάνει δώρο στον εαυτό για τα γενέθλιά του ένα τουφέκι AR-15…

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Νew York Times, ανάμεσα στους εφήβους που δέχθηκαν αιτήματα φιλίας ή και μηνύματα ήταν και παιδιά από την Ελλάδα: «Μέσω του Yubo έφηβοι από την Καλιφόρνια έως την Ελλάδα είπαν ότι είχαν αλληλεπιδράσει με τον Ράμος» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Αρκετά παιδιά που ακολουθούσαν τον Ράμος στο Instagram είπαν ότι τον είχαν γνωρίσει για πρώτη φορά σε ιστοτόπους σχεδιασμένους να συνδέουν αγνώστους, συμπεριλαμβανομένου του Yubo, μιας εφαρμογής που επιτρέπει στους ανθρώπους να μεταδίδουν ζωντανά βίντεο ο ένας στον άλλο.

Μια γυναίκα ισχυρίστηκε πως συνομιλούσε με τον Ράμος μέσω εφαρμογής όπου άνθρωποι συνομιλούν μέσω βίντεο με αγνώστους. Η γυναίκα είπε ότι κάποτε ο Ράμος είχε κάνει ζωντανή μετάδοση κρατώντας ένα όπλο, ενώ αίμα βρισκόταν στο πάτωμα. Ο μακελάρης υποστήριξε ότι είχε αιμορραγία από τη μύτη.

Ο 18χρονος διατηρούσε διαδικτυακή επαφή με μία 15χρονη από την Γερμανία, την οποία ενημέρωσε για την επίθεση στη γιαγιά του και για το μακελειό που θα ακολουθούσε στο σχολείο.

Η Cece είπε μάλιστα ότι ο Ράμος, σε προηγούμενες συνομιλίες τους, της είχε αναφέρει ότι είχε κακές σχέσεις τόσο με τη μητέρα του όσο και με τη γιαγιά του και ότι είχε προηγουμένως γρονθοκοπήσει τη μεγαλύτερη αδερφή του, κλώτσησε τη γιαγιά του και έσπρωξε μια πρώην κοπέλα του.

Πηγή: ΕΡΤ