Δε. Δεκ 11th, 2023

Με τους συγκεντρωμένους πολίτες του Ζευγολατιού και των κοινοτήτων συναντήθηκε ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με τους συγκεντρωμένους πολίτες του Ζευγολατιού και των γύρω κοινοτήτων συναντήθηκε και μίλησε ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος.

Ο δήμαρχος ανταποκρίθηκε αμέσως στην έκκληση των δημοτών να τους μιλήσει και να εξηγήσει ποιες είναι οι ενέργειες και δράσεις του δήμου Βέλου-Βόχας για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της λειψυδρίας που φέτος ειδικά, ταλανίζει την περιοχή με μεγάλη σφοδρότητα.

Δυστυχώς, οι γεωτρήσεις μας, ειδικά στο Ζευγολατιό είναι στα χαμηλότερα επίπεδα, διότι ο υδροφόρος ορίζοντας έχει πέσει πια σε δραματικά επίπεδα.

Ήδη από πέρυσι τον Οκτώβριο, γνωρίζοντας τις δυσκολίες με τις οποίες θα βρισκόμασταν φέτος αντιμέτωποι, ήρθα σε συνεννόηση με την κεντρική εξουσία και επεδίωξα να εξασφαλιστεί ένα κονδύλι αρκετών χιλιάδων ευρώ για ανόρυξη γεωτρήσεων.

Το ποσό που έφτασε στον δήμο μας πριν λίγες μέρες ήταν μόλις 200.000€ οι οποίες ήδη συμβασιοποιήθηκαν για να δώσουν λύσεις.

Την ίδια στιγμή, σε απόλυτη συνεννόηση με τον δήμαρχο Κορινθίων όπως πέρυσι έτσι και για φέτος προγραμματίστηκε η μεταφορά νερού από την Κόρινθο στο Ζευγολατιό.

Ωστόσο, μια δικαστική διαμάχη και μια σημαντική και απρόβλεπτη (λόγω πυρκαγιάς) καθυστέρηση στην παραλαβή υλικών μας δημιούργησε σοβαρά προβλήματα με αποτέλεσμα σήμερα το έργο του νέου δικτύου ύδρευσης μήκους 3χλμ που φτιάχτηκε κατά απαίτηση του δήμου Κορινθίων να μην είναι έτοιμο να λειτουργήσει.

Καταλαβαίνω και καταλαβαίνουμε απόλυτα την δύσκολη θέση των δημοτών, την αγανάκτηση, τον θυμό ακόμη και την οργή.

Είναι λογικό, ανθρώπινο και απόλυτα δικαιολογημένο.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχει γίνει ότι ήταν δυνατόν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και αυτή τη στιγμή αν υπάρχει ένας οποιοσδήποτε δημότης ή μη που έχει να προτείνει κάποια λύση είμαι πρόθυμος κι εγώ και όλοι οι αντιδήμαρχοι και συνεργάτες μου να την ακούσω και να την εφαρμόσω αν είναι εφικτή.

Σε λίγες μέρες το δίκτυο ύδρευσης θα είναι έτοιμο και η σύνδεση με την Κόρινθο θα πραγματοποιηθεί, το πρόβλημα θα ανακουφιστεί αλλά δεν θα λυθεί οριστικά, γι αυτό και δεν εφησυχάζουμε.

Γι΄ αυτό και είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε τις προτάσεις στο νέο Σχέδιο διαχείρισης Λεκανών Απορροής Βορείας Πελοποννήσου, που τίθεται σε διαβούλευση φέτος, με στόχο ο δήμος μας να αποκτήσει πρόσβαση σε καθαρό και επαρκές νερό όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Είμαι εδώ πάντα διαθέσιμος σε όποιον πολίτη να μιλήσω μαζί του και να εξηγήσω όλες τις παραμέτρους τις δυσκολίες και τις λύσεις.