Σα. Μαρ 25th, 2023

Μητσοτάκης για σεισμό σε Τουρκία – Συρία: Στέλνουμε άμεσα βοήθεια – Αναμένεται το πράσινο φως για αναχώρηση επίλεκτου κλιμακίου της ΕΜΑΚ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την θλίψη του για τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και στη Συρία, εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανακοίνωσε θα ενεργοποιηθούν άμεσα πόροι και θα σταλεί βοήθεια στις δυο χώρες.

«Βαθιά θλίψη για την καταστροφικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία. Τα θερμά μας συλλυπητήρια εκφράζουμε στις οικογένειες των θυμάτων και οι σκέψεις μας είναι με όλους τους ανθρώπους που επλήγησαν. Η Ελλάδα κινητοποιεί τους πόρους της και θα βοηθήσει άμεσα», έγραψε ο πρωθυπουργός.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Ελλάδα να αποστείλει βοήθεια στην Τουρκία για συνδρομή στο έργο των ερευνών στις περιοχές που πλήγηκαν από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να αποστείλει ένα C130 της Πολεμικής Αεροπορίας και Ομάδα της ΕΜΑΚ για να συνδράμει στις έρευνες τις σεισμόπληκτες περιοχές στην Τουρκία.

Επίλεκτη ομάδα

Όπως μεταδίδεται, έχει ετοιμαστεί ομάδα της ΕΜΑΚ, αποτελούμενη από 25 άτομα, που έχει συμμετάσχει πολλές φορές σε τέτοιες επιχειρήσεις. Πρόκειται για επίλεκτο σώμα που έχει επιχειρήσει πολλές φορές στην Ελλάδα σε σημαντικούς σεισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την EMAK, προγραμματίζεται να μεταφερθεί τμήμα 20 στελεχών, 3-4 γιατρών, ενός οχήματος και ενός ρυμουλκούμενου με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Η ομάδα της ΕΜΑΚ, θα μεταφερθεί με ένα C – 130 από την Ελευσίνα μετά τις 13:00.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr