Σα. Δεκ 9th, 2023

Νετανιάχου: Είναι ώρα για πόλεμο – Δεν θα συμφωνήσουμε σε παύση εχθροπραξιών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Aκριβώς όπως οι ΗΠΑ δεν θα συμφωνούσαν σε κατάπαυση του πυρός μετά τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ ή μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε παύση των εχθροπραξιών με τη Χαμάς μετά τις φρικτές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου», ανέφερε πριν από λίγο ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός είναι εκκλήσεις προς το Ισραήλ να παραδοθεί στη Χαμάς, να παραδοθεί στην τρομοκρατία», τόνισε.

«Η Βίβλος λέει «υπάρχει καιρός για ειρήνη και καιρός για πόλεμο» τόνισε ο ίδιος και συμπλήρωσε «αυτή είναι η ώρα για πόλεμο. Ένας πόλεμος για το κοινό μας μέλλον. Σήμερα, τραβάμε μια γραμμή μεταξύ των δυνάμεων του πολιτισμού και των δυνάμεων της βαρβαρότητας».

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι ο ισραηλινός στρατός προχωρά «μεθοδικά» μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, κατά την 24η ημέρα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Από το βράδυ της Παρασκευής, οι ισραηλινές χερσαίες επιχειρήσεις και τα αεροπορικά πλήγματα εντείνονται σταδιακά, με στόχο να “καταστρέψουν” τη Χαμάς και να «επιστρέψουν τους ομήρους στο σπίτι», περισσότερους από 230 ανθρώπους που κρατούνται από τις 7 Οκτωβρίου στο παλαιστινιακό έδαφος. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα μια δεκανέα.

Ο πόλεμος που απειλεί με ανάφλεξη όλη την περιοχή, μετρά ήδη χιλιάδες νεκρούς, ως επί το πλείστον άμαχους, και θέτει σε πολύ σκληρή δοκιμασία τα 2,4 εκατομμύρια των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας. Ο παλαιστινιακός θύλακας τελεί από τις 9 Οκτωβρίου υπό “πλήρη αποκλεισμό”, χωρίς νερό, τρόφιμα και ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι έπληξε τις τελευταίες 24 ώρες «600 στόχους», αποθήκες όπλων, θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων και κρησφύγετα της Χαμάς, την οποία οι ΗΠΑ και η ΕΕ θεωρούν “τρομοκρατική” οργάνωση.

Δήλωσε επίσης ότι σκότωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας «δεκάδες τρομοκράτες που είχαν οχυρωθεί μέσα σε κτίρια και σήραγγες και είχαν προσπαθήσει να τους επιτεθούν».

«Ο Τσαχάλ επέκτεινε τη χερσαία είσοδό του στη Λωρίδα της Γάζας, το κάνει με μετρημένα βήματα και πολύ ισχυρά, προχωρώντας μεθοδικά βήμα προς βήμα», δήλωσε ο Νετανιάχου ανοίγοντας τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η Χαμάς κάνει λόγο για «σφοδρές μάχες» στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, χωρίς να δίνει έναν απολογισμό. Καθώς δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι στην περιοχή αυτή, ήταν αδύνατο για το Γαλλικό Πρακτορείο να καταρτίσει έναν απολογισμό από ανεξάρτητη πηγή.

newsbeast.gr