Κυ. Δεκ 10th, 2023

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει να επαναπροσληφθούν 5.000 εργαζόμενοι στη δασοπροστασία

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Μέσα στη Βουλή και όχι την ώρα της κρίσης επιλέγει ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει κριτική στο επιτελικό κράτος για τις αστοχίες και τους κακούς χειρισμούς που υπήρξαν στις φωτιές, με αποτέλεσμα να καταστραφούν εκατοντάδες σπίτια και επιχειρήσεις, λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι σήμερα (25.08.201) κατά τη διάρκεια της συζήτησης που θα γίνει στη Βουλή για το θέμα των πυρκαγιών, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να πει όσα δεν είπε όλες στις προηγούμενες ημέρες, επισημαίνοντας τα λάθη και τις αστοχίες της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισημάνει ότι η συζήτηση «γίνεται ενώ η χώρα συνεχίζει να καίγεται, στο φόντο της κατάρρευσης του “επιτελικού” κράτους».

Θα αναφέρει ακόμα ότι «ήταν τεράστια “επιτυχία” του επιτελικού κράτους ότι φέτος στη χώρα έχουμε περισσότερο από 1,2 εκ. στρέμματα καμένα και σε σχέση με πέρσι έχουμε αύξηση των καμένων εκτάσεων που ξεπερνά το 450%».

Θα επιμείνει ακόμα στις αρρυθμίες του επιτελικού κράτους λέγοντας «αυτές τις μέρες είδαμε τι σημαίνει επιτελικό κράτος. Σημαίνει ο αρχηγός της Πυροσβεστικής να δηλώνει ότι δεν ξέρει τι γίνεται στην Εύβοια γιατί ήταν στην Πάρνηθα, σημαίνει τα κυβερνητικά στελέχη να αλληλοσυγχαίρονται μέσα στην καταστροφή και να λένε ότι όλα λειτούργησαν υποδειγματικά, σημαίνει το γραφείο του κ. Μητσοτάκη να λέει ψέματα για το πόσα εναέρια μέσα υπάρχουν, με τον κ. Σκέρτσο να κάνει λόγο για 74 και τον κ. Χαρδαλιά να ενημερώνει ότι είναι μόλις 20».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα προσθέσει ακόμα ότι «επιτελικό κράτος είναι και η κατάργηση του συνόλου των κυρωμένων δασικών χαρτών, που έφερε ο νόμος Χατζηδάκη –κίνηση που αντικειμενικά κλείνει το μάτι στους καταπατητές- όπως επίσης είναι και το να καταργείς το πρόγραμμα δασοπροστασίας με περισσότερους από 5.000 εργαζόμενους που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να ζητήσει να αποσυρθεί τώρα ο νόμος Χατζηδάκη, και να επαναπροσληφθούν οι 5.000 εργαζόμενοι στη δασοπροστασία.

Ακόμα θα αναφερθεί στα θέματα της ασφάλειας επισημαίνοντας ότι «ασφάλεια δε σημαίνει να προσλαμβάνουμε εκατοντάδες αστυνομικούς έναντι πυροσβεστών και να βλέπουμε τελικά τις τραγελαφικές εικόνες, να σβήνουν τη φωτιά αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ με ποτιστικά λάστιχα. Είναι επίσης ανάγκη να αναδιοργανωθεί η πολιτική προστασία, πάνω στις προτάσεις του πορίσματος Γκολντάμερ –το οποίο η κυβέρνηση το “έθαψε”».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο θέμα έκανε λόγο για την ανάγκη «να στηριχθούν οικονομικά οι πληγείσες περιοχές, ώστε μετά την οικολογική καταστροφή να μην ακολουθήσει η ερήμωση».

«Αυτό σημαίνει πρώτα απ’ όλα άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης για τους ανθρώπους που επλήγησαν –και φυσικά όχι δάνεια που θα τους φορτώσουν με χρέος- αλλά σημαίνει και την ανάγκη ανακατανομής των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και  το ΕΣΠΑ –ένα θέμα που μέχρι στιγμής δεν έχει αγγίξει η κυβέρνηση», εξήγησε.

«Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς την κοινωνία, θα είναι προτάσεις μάχης απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν κατάφερε να σταματήσει την καταστροφή με τις πυρκαγιές και από ότι φαίνεται δεν έχει σχέδιο να σταματήσει ούτε την οικονομική καταστροφή», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.