Πε. Ιούν 20th, 2024

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε μπαλόνια με σκουπίδια και περιττώματα στη Νότια Κορέα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Βόρεια Κορέα κατηγορείται ότι έστειλε μπαλόνια που μετέφεραν σκουπίδια και περιττώματα στη Νότια Κορέα – Είχε προειδοποιήσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η Νότια Κορέα προειδοποιεί τους κατοίκους που ζουν κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα να είναι σε επιφυλακή, αφού κατηγόρησε το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν ότι έστειλε μπαλόνια που περιείχαν σκουπίδια, χαρτιά τουαλέτας και περιττώματα στο έδαφός της.

Η Βόρεια Κορέα κατηγορείται ότι έστειλε μπαλόνια που μετέφεραν σκουπίδια και περιττώματα στη Νότια Κορέα - Είχε προειδοποιήσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε προειδοποιήσει ότι «σωροί από απορρίμματα και σκουπίδια σύντομα θα σκορπιστούν στις μεθοριακές περιοχές και στο εσωτερικό» της Νότιας Κορέας © EPA/ROK JCS/South Korea Out

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησε ο στρατός της Νότιας Κορέας την Τετάρτη, αλλά και εικόνες που αναρτήθηκαν στα social media έδειξαν φουσκωμένα μπαλόνια με πλαστικές σακούλες δεμένες πάνω τους. Άλλες εικόνες φάνηκαν να δείχνουν σκουπίδια σκορπισμένα γύρω από πεσμένα μπαλόνια, με τη λέξη «περιττώματα» γραμμένη σε μια σακούλα σε μια χαρακτηριστική φωτογραφία.

Κιμ Γιονγκ Ουν: Σκόρπισε μπαλόνια με σκουπίδια στο έδαφος της Νότιας Κορέας

Η Βόρεια Κορέα έστειλε μπαλόνια γεμάτα σκουπίδια, χαρτιά τουαλέτας και περιττώματα ζώων, μετέδωσαν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας.

Το Σαββατοκύριακο ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν είχε προειδοποιήσει ότι «σωροί από απορρίμματα και σκουπίδια σύντομα θα σκορπιστούν στις μεθοριακές περιοχές και στο εσωτερικό» της Νότιας Κορέας.

«Μη ταυτοποιημένα αντικείμενα που πιστεύεται ότι είναι φυλλάδια βορειοκορεατικής προπαγάνδας εντοπίστηκαν στη μεθοριακή ζώνη Γκιεόνγκι- Γκανγκουόν και ο στρατός έλαβε μέτρα», επεσήμανε το γενικό επιτελείο στρατού της Νότιας Κορέας.

«Οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Μην έρχεστε σε επαφή με κανένα άγνωστο αντικείμενο και ενημερώστε την πλησιέστερη στρατιωτική βάση ή την αστυνομία», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του.

Η Βόρεια Κορέα κατηγορείται ότι έστειλε μπαλόνια που μετέφεραν σκουπίδια και περιττώματα στη Νότια Κορέα - Είχε προειδοποιήσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Φωτογραφίες που αναπαράχθηκαν ευρέως στα νοτιοκορεάτικα μέσα ενημέρωσης δείχνουν λευκά μπαλόνια να μεταφέρουν σακούλες σκουπιδιών © EPA/ROK JCS/South Korea Out

Για «ενέργειες χαμηλού επιπέδου» κάνει λόγο η Νότια Κορέα

Οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας «παραβιάζουν ξεκάθαρα τους διεθνείς κανόνες και απειλούν σοβαρά την ασφάλεια του λαού μας», κατήγγειλε το γενικό επιτελείο στρατού, το οποίο επεσήμανε ότι κάποια από τα μπαλόνια περιείχαν απορρίμματα, κάτι το οποίο εξετάζει ο στρατός.

«Ζητάμε από τον Βορρά να σταματήσει αμέσως αυτές τις ενέργειες χαμηλού επιπέδου», πρόσθεσε.

«Προπαγανδιστικό μήνυμα» η ενέργεια της Βόρειας Κορέας

Μετά τον πόλεμο της Κορέας (1950-53) μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας κηρύχθηκε ανακωχή, με τις δύο χώρες να μην έχουν υπογράψει ποτέ ειρηνευτική συνθήκη. Τεχνικά παραμένουν σε πόλεμο και τα σύνορά τους φυλάσσονται αυστηρά, ενώ μεταξύ τους υπάρχει και αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.

Νοτιοκορεάτες ακτιβιστές στέλνουν κάποιες φορές μπαλόνια με φυλλάδια προπαγάνδας κατά του βορειοκορεατικού καθεστώτος και χρήματα για τους κατοίκους της Βόρειας Κορέας. Οι αποστολές αυτές προκαλούν την οργή της Πιονγκγιάνγκ.

Από την πλευρά της η Βόρεια Κορέα έχει στείλει στο παρελθόν προπαγανδιστικά μπαλόνια στην άλλη πλευρά των συνόρων, κυρίως το 2016.

Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά, δήλωσε ο Τσέονγκ Σέονγκ- τσανγκ, του ινστιτούτου Sejong. «Εντοπίστηκαν σακούλες γεμάτες με χαρτί τουαλέτας, απορρίμματα και μπαταρίες», διευκρίνισε.

«Επιπλέον, σύμφωνα με μαρτυρίες και με δεδομένη την ιδιαίτερη μυρωδιά που έβγαινε από τις σακούλες, είναι πιθανό να περιείχαν περιττώματα, πιθανόν περιττώματα ζώων», πρόσθεσε.

«Είναι ένα μήνυμα (…) που απευθύνεται στη Νότια Κορέα: όπως η Νότια, έτσι και η Βόρεια Κορέα μπορεί να στείλει προπαγάνδα», εκτίμησε.

athensvoice.gr