Τε. Ιούλ 24th, 2024

Ο Τάσος Μπακασέτας εξομολογείται για την κατάθλιψη: «Έχανα τον εαυτό μου και δεν με αναγνώριζα» (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε συνέντευξή του στο κανάλι Stars Inc. 11 στο Youtube, ο Τάσος Μπακασέτας αναφέρθηκε στο πως ξεκίνησε να νιώθει το “βάρος” της κατάθλιψης, ενώ έδωσε και τη δική του συμβουλή.

Θυμίζουμε ότι ο Τάσος Μπακασέτας είχε αποκαλύψει πως “πάλεψε” με την κατάθλιψη, κατά τη διάρκεια της βράβευσής του από τον ΠΣΑΠ.

“Είναι ένα παιχνίδι εντός έδρας με τον Πανιώνιο απέναντι στην Ξάνθη, σημαντικό για να μπούμε σε τροχιά Ευρώπης, να κλειδώσουμε αυτόν τον στόχο, και σε αυτό το παιχνίδι κάνω χατ-τρικ. Πολύ σημαντικό παιχνίδι και για μένα γιατί ήθελα να πάρω μεταγραφή. Παίζαμε Σάββατο. Κυριακή πρωί ξυπνάω με ένα βάρος στην καρδιά, δεν είχα το αίσθημα της χαράς, που όφειλα να έχω. Γιατί όλα ήταν τέλεια είχα καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο, δεν είχα ξαναβάλει τρία γκολ, σε ένα παιχνίδι. Ακόμα και σήμερα. Εκεί άρχισε να με προβλημάτιζε λίγο” ανέφερε αρχικά.

Για τη μετεγγραφή του στην ΑΕΚ και πώς τον επηρέασε τόνισε: “Έπειτα ήρθε και η μετεγγραφή μου στην ΑΕΚ που το ήθελα πολύ. Κι εκεί άρχισα να χάνω τελείως τον εαυτό μου. Έγινε πολύς ντόρος γύρω από τη μετεγγραφή μου κι όλο αυτό με αποσυντόνισε γιατί ψυχολογικά δεν ήμουν τόσο σταθερός. Όσο περνούσαν οι μέρες, έχανα τον εαυτό μου. Δεν με αναγνώριζα σε πάρα πολλά πράγματα. Ζήτησα βοήθεια από έναν ειδικό να φτιάξω τον εαυτό μου, να λύσω όποια θέματα είχα. Εκείνο το διάστημα είχα και έναν τραυματισμό γιατί τίποτα δεν γίνεται κατά τύχη που όλα αυτά συνδέονται έμεινα έξω 3,5 μήνες που αυτό κατά κάποιον τρόπο με βοήθησε.

Στο ποδόσφαιρο δεν ήμουν ο εαυτός μου. Ήμουν σε μια διαρκή σύγκρουση, σε μια κόντρα πολύ τοξική που σε κουράζει απίστευτα σωματικά και ψυχικά. Προσπαθείς να το αλλάξεις

Παίζουμε με την ΑΕΚ ένα εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ. Το παιχνίδι έληξε 0-0 και ήμουν στο γήπεδο ένα φάντασμα. Είχα τρομερό φόβο ώστε να πάρω την μπάλα στα πόδια μου να κάνω πράγματα. Σκεφτόμουν μόνο αρνητικά πράγματα σε όλο το παιχνίδι. Στην Τουρκία ηρέμησα εντελώς και απέκτησα πάλι τον εαυτό μου. Με βοήθησε και η περίοδος της καραντίνας”.

Τέλος, έδωσε και τις δικές του συμβουλές: “Δεν είναι ντροπή να ζητήσουν βοήθεια, μην το βλέπουν ως αδυναμία. Να μην τα παρατάνε ποτέ. Να πιστεύεις στις δυνατότητές σου, κι ας είναι βαθιά μέσα σου. Είναι το Α και το Ω. Αυτοί που συνεχίζουν είναι αυτοί που δεν τα παρατάνε ποτέ.

Ξεκίνησε με πίεση στον εαυτό και χωρίς καμία επιβράβευση. Συνέχεια απαιτήσεις και καμία ανταμοιβή. Αυτό είναι πολύ μεγάλο λάθος που κάνουμε, πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας ό,τι κι αν γίνει”.

newsit.gr