Πε. Μάι 23rd, 2024

Παναγιώτης Καρακατσανης: Απινιδωτών το ανάγνωσμα συνέχεια…

Κοινοποίηση ειδήσεων

Απινιδωτών το αναγνωσμα συνέχεια ….

Το τελευταίο διάστημα διαπιστώνω την μέγιστη προβολή από την συμμαχία πολιτών της δράσης hope που αφορά δωρεάν σεμινάρια πρώτων βοηθειών και χρήσης απινιδωτή στους δημότες.

Δεν θα συζητήσω καθόλου για το πόσο σημαντική είναι σαν δράση (αν και προεκλογικα) μιας και σαν υγειονομικος θεωρώ υποχρέωση όλων των πολιτων να γνωρίζουν πρωτες βοηθειες.

ΟΜΩΣ….

Βρισκόμαστε εν έτη 2023 και ο δήμος Κορινθίων δεν διαθέτει απινιδωτή σε κανένα σημείο συνάθροισης πολιτών πλην του Δημαρχείου. Ενδεικτικά θα αναφέρω κέντρο πόλης-ΔΑΚ-λαικη αγορα-δημοτικο θέατρο-παραλια καλάμια και σε πολλα ακόμα σημεία ενδιαφέροντος.

Όλοι οι συγχρονοι δήμοι διαθέτουν δίκτυο χαρτογραφημενο με την ειδική σήμανση ώστε πολιτες και τουρίστες να γνωρίζουν που υπάρχει απινιδωτης προς χρήση.

ΓΙΑΤΙ???

Κάποιοι θεωρούν ότι πρεπει να δημιουργηθούν λίστες….Λιστες δημοτών που γνωρίζουν και για αυτό γίνονται τα σεμιναρια αυτά για να φτιαχτούν λίστες.

Αν είναι δυνατόν…. Λες και δεν υπάρχουν δημότες η επισκέπτες οι οποίοι γνωρίζουν από πρωτες βοήθειες και σωστή χρήση απινιδωτή ώστε να μπορέσουν να προσφερουν σε κάποιο συμβάν!!!!!!

Λες και την ώρα του συμβάντος θα ανατρέξουμε στις λίστες για να δουμε αν έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε χρήση του απινιδωτή.!!!!!!

Κάποιοι θεωρούν ότι το κόστος αγοράς απινιδωτων είναι μεγάλο. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι το κόστος για έναν φορητό απινιδωτή είναι περιπου 2000€/μοναδα δλδ για αγορά 50 περιπου απινιδωτων που θα μπορουσαν άνετα να καλυψουν τον Δήμο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις αυτου θα απαιτούνταν 100.000€ περιπου . Ήθελα να ξερα πόσα χρήματα έχουν δοθεί σε πολιτιστικες εκδηλώσεις, θεάματα κτλ ώστε να θεωρούμε το ποσο αυτό μεγάλο όταν θα διασφαλίζεται η ελπίδα στην υγεία των δημοτών.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο απινιδωτης σώζει ζωές.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι η κωλυσιεργία όλων των προηγουμένων δημοτικών αρχών στη προμήθεια απινιδωτων και στην δημιουργία δικτύου που να καλύπτει κεντρικά σημεία του δήμου, χώρους συνάθροισης πολιτών και αθλητικές εγκαταστάσεις μας στερεί την ελπίδα στην ζωή σε συμβάντα ανακοπων.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι το κόστος είναι αμελητέο μπροστά στην ανθρώπινη ζωή και την ασφάλεια των δημοτών.

Αντί λοιπόν να προβάλουμε την εκπαίδευση και να θριαμβολογουμε ότι παράγουμε έργο καλό θα ήταν να προβούμε και στις ενεργειες εκείνες που θα διασφαλίζουν την προμήθεια απινιδωτων γιατί 4 χρόνια είναι πολλά…. παρα πολλά για να είμαστε ακόμα στην εκπαίδευση και να μιλάμε ότι ΘΑ δημιουργήσουμε δίκτυο.

Παναγιώτης Καρακατσανης, Υποψήφιος δημοτικός συμβουλος με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ και τον Αλέξανδρο Γκουριωτη