Πε. Μάι 30th, 2024

Παρέμβαση 1,5 εκ ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προστασία από την διάβρωση στον Κορινθιακό – Kαθυστερεί δεκαετίες την μελέτη το υπουργείο Υποδομών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Επιδεινώνεται η άσχημη κατάσταση στην περιοχή του Καμαρίου, στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, στην Κορινθία, όσον αφορά τις συνέπειες της διάβρωσης της ακτής από την θάλασσα.

Αναφερόμενος σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σημείωσε ότι παραμένει ανολοκλήρωτη, για δεκαετίες, η μελέτη προστασίας από την διάβρωση στον Κορινθιακό Κόλπο, την εκπόνηση της οποίας έχει αναλάβει το υπουργείο Υποδομών.

Ως εκ τούτου, συνέχισε ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια θα προβεί και φέτος σε εφαρμογή προσωρινών -“πυροσβεστικών” όπως τις χαρακτήρισε ο Π. Νίκας- λύσεων, διαθέτοντας περί το 1,5 εκ ευρώ για την προστασία της ακτής, στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου η διάβρωση της παραλίας θέτει μεταξύ άλλων εν κινδύνω και την “οικία Τσαλδάρη”, το αρχοντικό του πρώην πρωθυπουργού Παναγή Τσαλδάρη.

“Θα πρέπει κάποια στιγμή, επιτέλους να ολοκληρωθεί η μελέτη για δοθούν οριστικές λύσεις. Με την πρώτη ευκαιρία θα επισκεφθώ τον νέο υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα για να του θέσω το συγκεκριμένο ζήτημα” τόνισε καταλήγοντας ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.