Πα. Απρ 19th, 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδίστηκε το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν καταλάβει το πυρηνικό εργοστάσιο Ζαπορίζια στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

«Το επιχειρησιακό προσωπικό παρακολουθεί την κατάσταση των αντιδραστήρων», ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πρόσθεσαν ότι οι προσπάθειες για τη διασφάλιση της λειτουργίας ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν στο πυρηνικό εργοστάσιο τα ξημερώματα της Παρασκευής, προκαλώντας πυρκαγιά σε κτίριό του. Η φωτιά κατασβέστηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί. Οι πυροσβέστες κατάφεραν νωρίτερα να θέσουν υπό έλεγχο και εν συνεχεία να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε από την ανταλλαγή πυρών στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια στην Ουκρανία. Όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες Αρχές της Ουκρανίας, δεν έχουν αναφερθεί θύματα στο σημείο. «Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού στο πενταώροφο κτίριο εκπαίδευσης του πυρηνικού σταθμού Zaporizhzhya στο Energodar, πυρπολήθηκαν εγκαταστάσεις στον τρίτο, τέταρτο και πέμπτο όροφο έκτασης 2.000 τετραγωνικών μέτρων. Στις 6:20 η φωτιά κατασβέστηκε. Δεν υπάρχουν θύματα» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

«Έπειτα από βομβαρδισμό των ρωσικών δυνάμεων εναντίον του πυρηνικού εργοστασίου στη Ζαπορίζια, εκδηλώθηκε πυρκαγιά», ανέφερε ο Αντρίι Τουζ σε βίντεο που ανέβασε στο Telegram, προκαλώντας τρόμο για το τι μπορεί αν το εργοστάσιο αυτό της Ουκρανίας εκραγεί.

Ωστόσο, λίγη ώρα μετά, ο διοικητής των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Ζαπορίζια δήλωσε πως «η ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού είναι εγγυημένη πλέον. Σύμφωνα με στελέχη του εργοστασίου, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κτίριο όπου εκπαιδεύονταν υπάλληλοι και σε εργαστήριο». Ωστόσο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων κατήγγειλε λίγο αργότερα πως ρωσικά στρατεύματα εμπόδισαν πυροσβέστες να πάνε στο εργοστάσιο.

Πηγή: ethnos.gr