Πε. Οκτ 5th, 2023

Ρόδος: Καίγονται σπίτια στο χωριό Λάερμα – Νέο μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις

Κοινοποίηση ειδήσεων

Παραδομένη στις φλόγες είναι η Ρόδος, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει πευκοδάση κινείται εκτός ελέγχου σε πολλά μέτωπα χιλιομέτρων. Η φωτιά μπήκε στο χωριό Λάερμα όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι καίγονται σπίτια αλλά και μία εκκλησία. Στο κεντρικό τμήμα υπάρχει μια αναζωπύρωση βορειοανατολικά από τα Λάερμα και μια δεύτερη ανατολικά από το φράγμα του Γαδουρά.

 

Νέο μήνυμα από το 112 εκδόθηκε για τους οικισμούς Γεννάδι και Κιοτάρι προς το Πλημμύρι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ. Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς εκατοντάδων πολιτών και τουριστών από το Γεννάδι σε ασφαλές σημείο.

Η φωτιά καίει ολοκληρωτικά και το ξενοδοχείο Princses Sun αυτή την ώρα. Στο χώρο, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ, υπήρξαν πυροσβέστες που προσπάθησαν να καλυφθούν στους χώρους του για να σωθούν απο τις φωτιές.

Στην παραλιακή ζώνη αυτή την ώρα, από την παραλία Λάρδος ως την παραλία Κιοτάρι όπου έγινε νωρίς το απόγευμα η προληπτική εκκένωση η φωτιά έχει περιοριστεί σημαντικά και έχει ανοίξει η παραλιακή οδός από Κιοτάρι προς Λίνδο. Οι δυνάμεις έχουν εστιάσει την προσπάθεια τους στην προστασία της παραλιακής ζώνης και όλων των ξενοδοχειακών μονάδων και στις δυο περιοχές όπου υπάρχουν οι αναζωπυρώσεις.https://www.ert.gr/webtv/ert/tv/live-glm/ert-news.html

Περίπου 2.500 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικών σκαφών από τις παραλίες Κιοτάρι και Λάρδο. Συγκεκριμένα, οι τουρίστες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία των τουριστικών γραφείων του νησιού και με λεωφορεία της δημοτικής επιχείρησης συγκοινωνιών ΡΟΔΑ σε γυμναστήρια και σχολικά συγκροτήματα του νησιού όπου και θα διανυκτερεύσουν, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα διανυκτερεύσουν και σε συνεδριακά κέντρα μεγάλων ξενοδοχείων.

Συνολικά μπορούν να φιλοξενηθούν 3.190 άτομα στα παρακάτω ξενοδοχεί:

  • SHERATION RODOS RESORT – 250
  • VERGINA – 400
  • AMATHUS – 70
  • RODOS PALACE – 1500
  • MEDITERRANEAN – 150
  • PARADISE RESORT- ELA RESORT – 300
  • OLYMPIC PALACE – 300
  • KRESTEN PALACE -150
  • EDEN ROC – 70

Επίσης έχουν εξασφαλιστεί μέσω της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού 70 τουριστικά λεωφορεία για τη μεταφορά τουριστών όπου χρειάζεται.

www.ertnews.gr