Σα. Ιούλ 27th, 2024

Σίνζο Άμπε: Υπέκυψε στα τραύματα από τους πυροβολισμούς ο Ιάπωνας πρώην πρωθυπουργός

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την είδηση του θανάτου του Ιάπωνα πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων ΝΙΚ σύμφωνα το Reuters. Υπενθυμίζεται ότι ενοπλος άνοιξε πυρ εναντίον του 67χρονου Σίνζο Άμπε την ώρα που εκφωνούσε προεκλογική ομιλία στην πόλη Νάρα, στη δυτική Ιαπωνία. Κατέρρευσε αιμορραγώντας και διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του. Αρχικά ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα είχε δηλώσει ότι ο προκάτοχός του βρίσκεται σε «πάρα πολύ σοβαρή κατάσταση» ωστόσο τα πρακτορεία αναμετέδιδαν από την πρώτη στιγμή ότι ήταν ήδη κλινικά νεκρός. Σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ έδωσε μάχη για τη ζωή του στην εντατική ενώ υποβλήθηκε σε μεταγγίσεις. Ο 42χρονος δράστης συνελήφθη επιτόπου χωρίς να προβάλει μεγάλη αντίσταση.

Ο βετεράνος συντηρητικός πολιτικός δέχθηκε τα πυρά πισώπλατα. Τον τραυμάτισαν στο στήθος και στον λαιμό.

Ο άνδρας που πυροβόλησε εναντίον του πολιτικού –που έμεινε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στο αξίωμα του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας (2006-2007, 2012-2020)– συνελήφθη και το όπλο που χρησιμοποίησε κατασχέθηκε από την αστυνομία, αναφέρουν ΜΜΕ. Πρόκειται για άνδρα 42 ετών, πρώην στρατιωτικό.

Ο πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης εκφωνούσε ομιλία ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη των μελών της Γερουσίας μεθαύριο Κυριακή όταν δέχθηκε τα πυρά, σύμφωνα με το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK και με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo