Τρ. Μάι 21st, 2024

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Σοροί θαμμένοι σε ομαδικό τάφο στη Μαριούπολη (video)

Dead bodies are placed into a mass grave on the outskirts of Mariupol, Ukraine, Wednesday, March 9, 2022 as people cannot bury their dead because of the heavy shelling by Russian forces. (AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Οι τοπικές αρχές στη Μαριούπολη έσπευσαν την Τετάρτη να θάψουν τους νεκρούς από τις συγκρούσεις των τελευταίων δύο βδομάδων σε έναν ομαδικό τάφο.

Οι εργαζόμενοι της πόλης έσκαψαν μια τάφρο μήκους περίπου 25 μέτρων σε ένα από τα παλιά νεκροταφεία της πόλης μέσα στην οποία εναπόθεσαν τα πτώματα, τυλιγμένα σε χαλιά ή σακούλες στην άκρη.

Ο τάφος άνοιξε την Τρίτη και μέχρι στιγμής περίπου 70 πτώματα έχουν τοποθετηθεί σε αυτόν.

Συνολικά, περίπου 1.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην εννιαήμερη πολιορκία της πόλης των 430.000 κατοίκων στην Αζοφική Θάλασσα, ανακοίνωσε το προεδρικό γραφείο.

Πάντως, δεν σκοτώθηκαν όλοι οι νεκροί που θάφτηκαν στις μάχες. Εκτιμάται ότι κάποιοι πέθαναν στο σπίτι τους από φυσικά αίτια, όμως οι αρχές δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα να κανονίσουν τη μεταφορά των σορών για την ταφή τους.

Ένας δημοσιογράφος του AP που ήταν παρών υπολόγισε ότι περίπου οι μισοί από αυτούς που βρίσκονται στον τάφο πέθαναν από τους βομβαρδισμούς που δέχτηκε η πόλη.

Δημοσιογράφοι του AP στη Μαριούπολη δήλωσαν ότι υπήρξαν τουλάχιστον 8 μεγάλες αεροπορικές επιδρομές στην πόλη τις τελευταίες 48 ώρες, με το κέντρο της πυροσβεστικής να είναι ένα από τα τελευταία που χτυπήθηκαν.

Πηγή: AP – ertnews.gr