Κυ. Ιαν 29th, 2023

Σπ. Λιβανός: «Δεν θα χαθούν οι επιδοτήσεις όσων χρησιμοποιούν εκτάσεις που έχουν χαρακτηρισθεί δασικές»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Καμία επιδότηση δεν θα χάσουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που χρησιμοποιούν εκτάσεις που έχουν χαρακτηρισθεί δασικές, όπως τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους αγρότες ότι καμία επιδότηση που αφορά σε περιοχές που βόσκουν τα πρόβατα ή τα κατσίκια τους ή έχουν καλλιέργειες που είναι δηλωμένες και παίρνουν επιδοτήσεις δεν πρόκειται να μείνει έξω» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας σε εκπομπή στο τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1». .

Μιλώντας για τους δασικούς χάρτες ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι έχει «γίνει πολλή δουλειά» υπογραμμίζοντας πως «αν θέλουμε να προχωρήσουμε σε ανάπτυξη και οι δασικοί χάρτες και το κτηματολόγιο είναι απολύτως απαραίτητα» τονίζοντας παράλληλα ότι «έχουν γίνει και πολλά λάθη».

Στη συνέχεια ο αρμόδιος υπουργός είπε ότι η στήριξη της κυβέρνησης προς τους αγρότες την περίοδο της πανδημίας ανέρχεται σε 472 εκατ. ευρώ, ενώ μιλώντας για τους τελευταίους παγετούς που παρατηρούνται ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «ο ΕΛΓΑ έχει ήδη κινητοποιηθεί, γίνονται καταγραφές, έχει ανοίξει η πλατφόρμα με τις αναγγελίες και μόλις εκτιμηθούν οι ζημιές θα είμαστε κι εκεί παρόντες όπως ήμασταν στον τελευταίο χρόνο».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr