Πε. Ιούν 13th, 2024

Στοιχεία από την έρευνα της Περιφέρειας Πελοποννήσου μεταξύ των επισκεπτών της Κορινθίας παρουσιάστηκαν στους Αγίους Θεοδώρους

Κοινοποίηση ειδήσεων

“Η ύπαρξη του Τουριστικού Περιπτέρου στον Ισθμό της Κορίνθου είναι μια εξαιρετικά σημαντική προσθήκη για την ανάδειξη και την τουριστική αξιοποίηση, όχι μόνο του τόπου, αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου”.

Αυτό επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της γνωστοποίησης το βράδυ χθες Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, παρουσία του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, των στατιστικών και ποιοτικών στοιχείων από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά τη λειτουργία του περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον Ισθμό της Κορίνθου.

Η σχετική εκδήλωση, που διοργάνωσε η Π.Ε. Κορινθίας, έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Siagas Beach Hotel, επισημάνθηκε ότι ο Ισθμός αποτελεί την πύλη εισόδου στην Πελοπόννησο για επισκέπτες από τουλάχιστον 65 χώρες, ενώ καταγράφηκε επίσης η εν τοις πράγμασι επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς σημειώνεται σημαντική προσέλευση μέχρι και τον Οκτώβριο.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, στην παρέμβασή του, τόνισε ότι η Περιφέρεια επιδιώκει και σχεδιάζει με αναφορά στον ποιοτικό τουρισμό -“στον τουρισμό του αύριο” όπως χαρακτηριστικά σημείωσε- υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια εστιάζεται στην ανθρώπινη σχέση, τον πολιτισμό, την ποιότητα, το περιβάλλον, την γαστρονομία. Ακόμα, αναφέρθηκε στη σειρά σημαντικών έργων και παρεμβάσεων που έχουν γίνει τα τελευταία τρία χρόνια στην Κορινθία από την Περιφέρεια, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, οδικά έργα, αποκαταστάσεις μνημείων και χρηματοδότηση ανασκαφών, την πλήρη ανάπλαση του χώρους του Ισθμού κ.α.

Από την πλευρά της, η συντονίστρια της χθεσινής εκδήλωσης αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που καταδείχθηκε ότι έχει η λειτουργία των τουριστικών περιπτέρων, καθώς επέτρεψε την συλλογή και δυνατότητα επεξεργασίας πρωτογενούς υλικού από τους επισκέπτες στην κάθε περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο αξιοποιείται για την αποτελεσματικότερη προβολή της περιοχής, αλλά και την παρέμβαση για την αντιμετώπιση προβλημάτων που επισημαίνουν οι τουρίστες. Στην εκδήλωση βρέθηκαν, ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης, ο αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης, o Αντιδημάρχος Τουρισμού ο κ. Τ. Πιέτρης ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Άρης Κωνσταντής, ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης, οι θεματικοί ομόλογοί του ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Τάσος Γκιολής και Αθλητισμού και Ενέργειας Γιώργος Οικονόμου, η εντεταλμένη σε θέματα πολιτισμού περιφερειακή σύμβουλος Αθηνά Κόρκα, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Σωτηρία Κορδαλή, καθώς και πλήθος δημοτικών και τοπικών συμβούλων, εκπρόσωποι της περιφέρειας, φορέων και συλλόγων.