Πα. Δεκ 8th, 2023

Συλλήψεις στο Άργος για υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών – Δικογραφία για εγκληματική συμμορία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άργους – Μυκηνών,   εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του Άργους.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους – Μυκηνών, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 23, 27 και 19 ετών, αντίστοιχα, μέλη της συμμορίας. Σχηματίσθηκε, σε βάρος τους, δικογραφία για εγκληματική συμμορία και ναρκωτικά. 

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, ύστερα από συστηματική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Άργους – Μυκηνών, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι οι πιο πάνω συλληφθέντες, τουλάχιστον τους τελευταίους δύο μήνες, είχαν συγκροτήσει εγκληματική συμμορία, η οποία δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης και κοκαΐνης), στην ευρύτερη περιοχή του Άργους.

Τα μέλη της εγκληματικής συμμορίας, προκειμένου να αποπροσανατολίζουν τις διωκτικές αρχές, είχαν αναπτύξει ιδιαίτερη μεθοδολογία, για τη μεταφορά και τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, δρούσαν με διακριτούς και κατανεμημένους ρόλους και λάμβαναν αυξημένα μέτρα προστασίας, χρησιμοποιώντας συνθηματικές λέξεις.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία, της 23χρονης και του 27χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 1.983 γραμμαρίων,
  • ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης, συνολικού βάρους 110 γραμμαρίων,
  • ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 112 γραμμαρίων,
  • 1 ζυγαριά ακριβείας,
  • 1 τρίφτης κάνναβης,
  • Το χρηματικό ποσό των 3.170 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,
  • 7 κινητά τηλέφωνα,
  • 10 νάιλον αυτοσχέδιες συσκευασίες.

Επιπλέον, στην κατοχή του 19χρονου ημεδαπού, μέλους της εγκληματικής συμμορίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 1.085 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Τέλος, συνελήφθη 19χρονος ημεδαπός, ο οποίος αποπειράθηκε να αγοράσει από τον έτερο 19χρονο, ναρκωτικές ουσίες, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30 ευρώ.

Σε βάρος του, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας  Άργους – Μυκηνών.