Πα. Δεκ 8th, 2023

Συρία: Tρομοκρατική επίθεση στον Ι.N Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου-Nεκρά 12 παιδιά (φωτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τζιχαντιστές  επιτέθηκαν στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της Σελευκουπόλεως την ώρα που τα παιδιά του Δημοτικού παρακολουθούσαν το κατηχητικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια εκκλησία είχαν βομβαρδίσει τζιχαντιστές και το 2016 κατά τη διάρκεια λειτουργίας.

Η Σελευκούπολη έχει 20.000 κατοίκους, από τους οποίους οι 12 με 15 χιλιάδες είναι Χριστιανοί.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας των παιδιών που έγινε λίγες μόλις ώρες μετά την επίθεση επικράτησαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας με τους γονείς να μην μπορούν να πιστέψουν πως τα παιδιά τους χάθηκαν τόσο άδικα.

Τα δυο από αυτά ήταν αδέρφια.

Την κηδεία τέλεσε ο μητροπολίτης Επιφανείας Νικόλαος που έσπευσε στο ναό για να βρεθεί κοντά στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Αρχιεπίσκοπος για την τρομοκρατική επίθεση στον Ι.Ν Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Σελευκουπόλεως

Με επιστολή, την οποία απέστειλε προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέφρασε την βαθεία του λύπη για την τρομοκρατική επίθεση στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της Σελευκουπόλεως και τον θανάσιμο τραυματισμό δώδεκα παιδιών του Κατηχητικού Σχολείου.

Το ακριβές περιεχόμενο της επιστολής του Μακαριωτάτου κ. Ιερωνύμου είναι το εξής:

«Μετά βαθυτάτου πόνου ψυχής επληροφορήθημεν περί της τρομοκρατικής επιθέσεως εις τον Ιερόν Ναόν των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της Σελευκουπόλεως, κατά την διάρκειαν λειτουργίας του Κατηχητικού Σχολείου.

Το ημέτερον ψυχικόν άλγος κατέστη έτι βαρύτερον εκ του θανάτου οκτώ παιδίων, άτινα παρηκολούθουν το μάθημα της Κατηχήσεως. Διά μίαν εισέτι φοράν διαπιστούμεν τα τραγικά αποτελέσματα του θρησκευτικού μίσους, όπερ τυφλοί τον ανθρώπινον νουν και καθιστά τον άνθρωπον δαιμονιώδη, ικανόν ίνα σκορπίζη τον θάνατον και την ανείπωτον θλίψιν.

Δεχθήτε, Μακαριώτατε, τας ημετέρας ειλικρινείς ευχάς συμπαθείας προς Υμάς, προς τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Επιφανείας κύριον Νικόλαον, ως και προς τας οικογενείας των κεκοιμημένων παιδίων, μετά των ημετέρων προσευχών προς τον Αναστάντα Κύριον της Δόξης, όπως παρηγορήση τας ψυχάς των πενθηφόρων γονέων και συγγενών των ήδη απολαυόντων την Επουράνιον Βασιλείαν παιδίων των και χαρίση την υγίειαν εις τα λοιπά τραυματισθέντα τέκνα των.

Επί δε τούτοις, την Υμετέραν θεοτίμητον και πεφιλημένην Μακαριότητα αύθις περιπτυσσόμενοι εν Κυρίω Αναστάντι, φιλαδέλφως κατασπαζόμεθα Αυτήν φιλήματι αγίω και διατελούμεν.

Αγαπητός εν Κυρίω αδελφός
† Ο Αθηνών Ιερώνυμος Β’, Πρόεδρος»

Εκ της Ιεράς Συνόδου

Πηγή: dogma.gr, orthodoxia.info