Τρ. Απρ 16th, 2024

Την Τρίτη η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στο «κόκκινο» έχει ανέβει το πολιτικό θερμόμετρο μετά το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» περί αλλοίωσης των ηχητικών καταγραφών στο δυστύχημα των Τεμπών. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπολύουν πυρά κατά της κυβέρνησης, η οποία απαντά ότι η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της αυτούσιο το υλικό. Αποκορύφωμα των πολιτικών αντιδράσεων αποτελεί το κάλεσμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου για από κοινού κατάθεση πρότασης δυσπιστίας.

Μια πρόταση που βρήκε αμέσως σύμφωνη τη Νέα Αριστερά, η οποία άλλωστε προ ημερών είχε καλέσει και αυτή σε αντίστοιχη κίνηση κατά της κυβέρνησης, ενώ και ο επικεφαλής της ΚΟ, Αλέξης Χαρίτσης, σε πρωινή δήλωσή του είχε υπογραμμίσει την ανάγκη «η κυβέρνηση Μητσοτάκη να φύγει άμεσα».

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ ανακοίνωσε πως «δεν αναγνωρίζουμε στο ΠΑΣΟΚ και τον κύριο Ανδρουλάκη κανένα πραγματικό και ουσιαστικό αντιπολιτευτικό ρόλο απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς είναι εκείνο το κόμμα που όλα αυτά τα χρόνια έχει στηρίξει όσο λίγοι την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μάλιστα σε κρίσιμα ζητήματα». Ωστόσο, εφόσον κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, διαμηνύει πως θα τη στηρίξει με το δικό του σκεπτικό.

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί «ήρεμα και με στοιχειώδη αξιοπρέπεια» ώστε η χώρα να «οδηγηθεί συντεταγμένα σε δημοκρατικές εκλογές», χωρίς να κάνει κάποια αναφορά στην πρόταση δυσπιστίας. Ακολούθησε λίγο αργότερα ανάρτηση της εκπρόσωπου Τύπου, Βούλας Κεχαγιά, η οποία αναφέρει πως είναι «αυτονόητο ότι θα υποστηρίξουμε πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή για το καλό της κοινωνίας και της χώρας».

Την πρόταση δυσπιστίας αναμένεται να στηρίξει και η Ελληνική Λύση, η οποία σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «θα συνταχθεί με οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα απαλλάξει την Ελλάδα από την ολέθρια κυβέρνηση Μητσοτάκη» αλλά και ότι «με πυροτεχνήματα όμως, δεν κάνεις πολιτική».

Σημειωτέον πως η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταθέσει την Τρίτη την πρόταση δυσπιστίας.

news247.gr