Δε. Ιούλ 22nd, 2024

ΤΩΡΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ: Σεισμός 6,9 Ρίχτερ – Αισθητός σε Συρία και Ισραήλ

Κοινοποίηση ειδήσεων

ΤΩΡΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ: Σεισμός 6,9 Ρίχτερ – Αισθητός σε Συρία και Ισραήλ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10χλμ με το επίκεντρο να είναι στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας, αλλά στα εδάφη της Τουρκίας. Όπως αναφέρουν ειδικοί, έχει ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας.

Τελευταία ενημέρωση: Όπως αναφέρει το skai.gr, σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στην ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο. Ο σεισμός σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 2 χλμ στις 19:55. 

Έλληνες σεισμολόγοι είχαν προειδοποιήσει

Ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας προειδοποιεί πως ένας μεγαλύτερος σεισμός από τα 5,3 Ρίχτερ μπορεί να πλήξει την Τουρκία.

Με ανάρτησή του στο facebook δύο μέρες μετά τον ισχυρό σεισμό 5,3 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Τουρκία, ο κ. Χουλιάρας αναφέρει πως υπάρχει ένα σεισμικό κενό από το 1970 που είχε δώσει 6,9 Ρίχτερ και χρειάζεται προσοχή.


Χαρακτηριστικά γράφει:

«Με την μέθοδο του φυσικού χρόνου (Varotsos et al., 2006) έτρεξα τα σημερινά στατιστικά σεισμικής επικινδυνότητας που δείχνουν υψηλές τιμές 86,7% για μεγαλύτερο σεισμό στην Τουρκία μετά τα 5,6 Ρίχτερ προχτές. Υπάρχει εκεί ένα σεισμικό κενό από το 1970 πού είχε δώσει 6,9 Ρίχτερ και χρειάζεται προσοχή».

Περισσότερα σε λίγο