Δε. Δεκ 4th, 2023

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΜYTILINEOS-SIEYUANΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΥΤ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται η κατασκευή του νέου Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) στην Κόρινθο –που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021- με την υπογραφή της σύμβασης με την ένωση εταιρειών ΜYTILINEOSS.A.-SIEYUANELECTRICCO. LTDπου ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου, προσφέροντας τίμημα 20,6εκατ. ευρώ κατά τον σχετικό διαγωνισμό που έλαβε χώρα τον Απρίλιο.

Ο Μάνος Μανουσάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, υπογράμμισε ότι το έργο είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφούσε συνδυασμό με τα έργα του λεγόμενου Δυτικού Διαδρόμου(Γραμμή Μεταφοράς 400 kV Μεγαλόπολη- Πάτρα- Αχελώος που περιλαμβάνει και το υποβρύχιο τμήμα Ρίο-Αντίρριο) όχι μόνο συμβάλλει στην άρση του κορεσμού της Πελοποννήσου, επιτρέποντας την ανάπτυξη περισσότερων ΑΠΕ, αλλά και εισάγει την περιοχή στο Σύστημα των 400 kV, αυξάνοντας την ευστάθειά του. «Καθώς έχουμε απέναντί μας ένα συνδυασμό δυο πολύ σημαντικών εταιρειών, προσδοκούμε το έργο να προχωρήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα προκειμένου να αναπτυχθούν τα οφέλη που αναφέρθηκαν», κατέληξε.

Ο Παναγιώτης Γαρδελίνος, Γενικός Διευθυντής του Τομέα Ολοκληρωμένων Έργων και Υποδομών – ΜΕΤΚΑ της MYTILINEOS, σημείωσε από την πλευρά του ότι«η μακρόχρονη εμπειρία μας σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι το εχέγγυο για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι αυτό το έργο σφραγίζει την πρώτη μας συνεργασία με τον ΑΔΜΗΕ.»

Η κατασκευή του ΚΥΤ Κορίνθου και η νέα Γραμμή Μεταφοράς 400 kV που θα συνδέει το εν λόγω ΚΥΤ με το ΚΥΤ Μεγαλόπολης, αποτελούν δυο από τα βασικά έργα του Ανατολικού Διαδρόμου της Επέκτασης του Συστήματος με την Πελοπόννησο. Το τρίτο έργο είναι η κατασκευή νέας Γραμμής Μεταφοράς 400 kV που θα συνδέσει το ΚΥΤ Κορίνθου με το ΚΥΤ Κουμουνδούρου στην Αττική, projectπου προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί εντός του 2024.

Σημειώνεται ότι τα έργα του Δυτικού Διαδρόμου βρίσκονται σε πολύ ώριμο στάδιο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του έτους.