Δε. Απρ 22nd, 2024

Υπόθεση Πάτρας: Aντίστροφη μέτρηση για τα ιατροδικαστικά πορίσματα – «Πρέπει να είναι αδιαμφισβήτητα»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εν αναμονή της δημοσίευσης του πορίσματος των ιατροδικαστών για τα αίτια που προκάλεσαν τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας μίλησαν στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης και ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, καταθέτοντας τις απόψεις τους για την εξέλιξη της υπόθεση της Πάτρας.

https://www.ert.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-vod.php?f=2022/tv/news-themata-iounios/20220620-APOTIS6-KALIAKMANIS-KOUTSIS.mp4&bgimg=https://www.ert.gr/themata/photos/2022/20220620-APOTIS6-KALIAKMANIS-KOUTSIS.jpg«Θα είναι μια κρίσιμη εβδομάδα γιατί αναμένουμε το πόρισμα σήμερα ή μέσα στην εβδομάδα για τα δύο πρώτα παιδιά. Μένει να δούμε ποιες είναι οι αιτίες που καταγράφονται» δήλωσε σχετικά ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, επισήμανε ότι «άλλο ο ιατροδικαστής να έχει καταγράψει ένα θάνατο και άλλο να αναφέρει με σαφήνεια ότι η αιτία θανάτου ήταν συγκεκριμένη. Να δούμε τι θα καταγραφεί για τον πρώτο και τον δεύτερο θάνατο και από εκεί και πέρα το Ανθρωποκτονιών θα πάρει καταθέσεις από τη μητέρα της κατηγορουμένης και από τον πατριό και κατόπιν από την αδελφή της».

Σύμφωνα με τον αστυνομικό «ο θάνατος της Ίριδας θα ρίξει φως στην υπόθεση συνέβη στην οικία της κ. Πισπιρίγκου».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων ατόμων στους θανάτους των δύο πρώτων παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα ο κ. Καλλιακμάνης διευκρίνισε ότι «σε περίπτωση που το πόρισμα αναφέρει εγκληματική ενέργεια, θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Ανθρωποκτονιών, ο οποίος θα ασκήσει δεύτερη δίωξη κατά της κ. Πισπιρίγκου, αλλά σε περίπτωση που το ανακριτικό υλικό βάλει και άλλους στο κάδρο, τότε θα ασκηθούν και άλλες διώξεις».

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας οδήγησε στις επανεξετάσεις

Aπό την πλευρά του ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης επισήμανε ότι όσα διαρρέουν για την υπόθεση είναι πληροφορίες και όχι το επίσημο πόρισμα των ιατροδικαστών, που θα αποδεικνύει αν έχουμε ή όχι χορήγηση οποιασδήποτε ουσίας.

«Με βάση το τρίτο παιδί (σ.σ. την Τζωρτζίνα) έχουμε τη διερεύνηση» δήλωσε συμπληρώνοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να εξεταστούν οι προηγούμενες αιτίες θανάτου που αρχικά είχαν αποδοθεί σε παθολογικά αίτια.

«Για να έχουμε κάτι καινούργιο θα πρέπει αυτά τα παθολογικά αίτια, με κάποια νέα στοιχεία ή με επανεξέταση, να αμφισβητηθούν έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία νέα αμφιβολία σε επίπεδο υπεράσπισης», επισήμανε ο ιατροδικαστής.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ο θάνατος των δύο κοριτσιών να οφείλεται σε ασφυκτικό θάνατο και το πώς εξηγείται ότι κάτι τέτοιο δεν συμπεριλαμβανόταν στα ευρήματα των πρώτων ιατροδικαστικών εκθέσεων, ο κ. Κούτσης τόνισε ότι «αυτό που μεσολάβησε ήταν το τρίτο παιδί όπου και αποκαλύφθηκε ότι ο θάνατος του οφείλονταν σε εγκληματική ενέργεια με τη χορήγηση κεταμίνης».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι όλοι θα πρέπει να «περιμένουμε πρώτα τα πορίσματα να δώσουν απαντήσεις και μετά ότι είναι θα προκύψει».

Αναφορικά με το θάνατο της Τζωρτζίνας ο κ. Καλλικμάνης άφησε υπόνοιες για συσχέτιση με τον προγενέστερο θάνατο της Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας: «Το παιδί μπορεί να είχε δει κάτι και να υπήρχε ο φόβος ότι θα το έλεγε».

Να σημειωθεί ότι κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών μεταβαίνει στην Πάτρα προκειμένου τη Δευτέρα (20/6) οι γονείς της 33χρονης μητέρας να καταθέσουν.

Υπενθυμίζεται ότι η 33χρονη κατηγορούμενη βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό με την κατηγορία την ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης κόρης της. Ο εν διαστάσει σύζυγός της και πατέρας των τριών παιδιών έχει καταθέσει ήδη, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με τον πατέρα του. Οι καταθέσεις τους δόθηκαν στο Ανθρωποκτονιών, στην Αθήνα.

ertnews,gr