Πα. Μάι 3rd, 2024

Εργασιακό μεσαίωνα ονειρεύεται ο κ.Μητσοτάκης

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εργασιακό μεσαίωνα ονειρεύεται ο κ.Μητσοτάκης

Αποκαλύφθηκε για μία ακόμη φορά το σκληρό και νεοφιλελεύθερο πρόσωπο του αρχηγού της Ν.Δ. κ. Μητσοτάκη στις αναφορές του από την Κύπρο για την ελληνική κοινωνία που δεν πρέπει να στηρίζεται στα δώρα των Χριστουγέννων αφού προφανώς οι μισθοί τους είναι ήδη … πολύ υψηλοί.

“Οι νέοι Έλληνες δε θα έπρεπε να περιμένουν το δώρο των Χριστουγέννων στο τέλος της χρονιάς, ώστε επί της ουσίας να μετατραπούν σε ομήρους ενός πελατειακού συστήματος”.

Τώρα θυμήθηκε ο κ. Μητσοτάκης το αμαρτωλό παρελθόν και το πελατειακό σύστημα, του οποίου η παράταξη συντήρησε και γιγάντωσε επί σειρά ετών.

Στην εποχή της νεοφιλελεύθερης επέλασης και του εργασιακού μεσαίωνα που ονειρεύονται τα ολιγοπώλια και οι ελίτ, ο εθνικός εκφραστής τους οραματίζεται ακόμη μικρότερες απολαβές για τους εργαζόμενους ώστε να σπάσουν τα δεσμά της εξάρτησης τους από τους εργοδότες. Να γελάσουμε ή να κλάψουμε με τις υποσχέσεις-απειλές του;

Ο κ.Μητσοτάκης θέλει τους εργαζόμενους ομήρους της φτώχειας και της δυστυχίας ώστε να μπορούν να αυξάνονται διαρκώς τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών, αφού μόνο αυτές θα επιβιώσουν μέσα στο νεοφιλελεύθερο περιβάλλον.

Θα ήταν σίγουρα χρήσιμο να προσέξουν οι εργαζόμενοι τις δηλώσεις του, διότι μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης, ουδέν λάθος τους θα αναγνωριστεί.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας