
Η νέα εβδομάδα ξεκινά με έντονα καλοκαιρινό καιρό και υψηλές θερμοκρασίες, ενώ στη συνέχεια αναμένεται αλλαγή του σκηνικού με αστάθεια, μπόρες και ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο.
Δευτέρα – Τρίτη: Καλοκαιρινή ζέστη και ηλιοφάνεια
Δευτέρα και Τρίτη θα κυλήσουν με γενικά αίθριο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η ηλιοφάνεια θα είναι κυρίαρχη, με λίγες μόνο νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας.
Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν άνοδο, με τον υδράργυρο να φτάνει:
- 33 έως 35°C σε Μακεδονία, Θεσσαλία και ανατολική Στερεά
- Τοπικά έως 36°C σε ευπαθείς θερμές περιοχές
- 30 έως 32°C στα δυτικά τμήματα της χώρας
Οι άνεμοι θα είναι γενικά ασθενείς έως μέτριοι, φτάνοντας τοπικά τα 5 μποφόρ, ενώ στα νότια πελάγη πρόσκαιρα θα αγγίξουν τα 6 μποφόρ.
Τετάρτη: Εμφάνιση αστάθειας με μπόρες και καταιγίδες
Από την Τετάρτη, μια διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα ενισχύσει την αστάθεια, κυρίως στην ηπειρωτική χώρα.
Το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται:
- Τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της Πελοποννήσου, Στερεάς, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης
- Πιθανότητα πιο έντονων φαινομένων κατά μήκος της Πίνδου
- Τοπικές καταιγίδες με πιθανό χαλάζι σε ορεινές περιοχές
- Μεμονωμένα φαινόμενα ακόμη και σε τμήματα της δυτικής Αττικής
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια, λόγω της αυξημένης συννεφιάς και των φαινομένων.
Πέμπτη: Επιμονή της αστάθειας και ενίσχυση του μελτεμιού
Την Πέμπτη ο καιρός θα παραμείνει άστατος κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, με μπόρες και καταιγίδες σε Πελοπόννησο, ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Παράλληλα, θα ενισχυθεί σημαντικά το μελτέμι στο Αιγαίο, φτάνοντας τα 6 με 7 μποφόρ. Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε:
- Πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά προσήνεμα
- Καλύτερη αίσθηση δροσιάς κοντά στη θάλασσα
- Αυξημένο κίνδυνο εξάπλωσης πυρκαγιών λόγω ισχυρών ανέμων
Γενική εικόνα εβδομάδας
Συνολικά, η εβδομάδα ξεκινά με έντονη ζέστη και καλοκαιρινές συνθήκες, όμως από τα μέσα της εβδομάδας ο καιρός γίνεται πιο ασταθής, ενώ το μελτέμι θα κυριαρχήσει στο Αιγαίο, φέρνοντας δροσιά αλλά και αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας για πυρκαγιές.
Για την Ανατολική Αττική και περιοχές όπως η Αρτέμιδα και η Ραφήνα, η ζέστη θα είναι πιο έντονη στις αρχές της εβδομάδας, ενώ από την Πέμπτη θα γίνει πιο αισθητός ο βόρειος άνεμος.























