Πε. Μαρ 28th, 2024

Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η ανάμνηση της εισόδου «μετά βαΐων και κλάδων» του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, την Κυριακή των Βαΐων. Το πρωί της Κυριακής, 21 Απριλίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και από τον νέο Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Ευάγγελο Βαλιμήτη, τον οποίο ο Ποιμενάρχης μας παρουσίασε στους πιστούς προτρέποντάς τους να τον στηρίξουν στο δύσκολο έργο, που αναλαμβάνει, όπως ακριβώς έπραξαν επί χρόνια με τον λόγω ασθενείας αποχωρήσαντα προκάτοχό του π. Σπυρίδωνα Λιόρδο, τον οποίο φυσικά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμώς για την επί σειρά ετών διακονία του.

Στο πολυπληθές Εκκλησίασμα που συμμετείχε στην Θ. Λειτουργία ο σεπτός
Ποιμενάρχης μας ανέλυσε το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα, αναφερόμενος λεπτομερώς στα γεγονότα της σπουδαίας αυτής για την Ορθοδοξία ημέρας. Ολοκληρώνοντας το κήρυγμα του ευχήθηκε σε όλους «Καλό Πάσχα» και «Καλή Ανάσταση»!

Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΙΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟ.

Στην πόλη του Κιάτου και στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος λειτούργησε χθες ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος.

Στην ομιλία του προς τους Πιστούς αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή
εστιάζοντας σε τρία ερωτήματα, που προκύπτουν από αυτή και οι Πιστοί οφείλουν να τα υποβάλουν στον εαυτό τους. Πρώτον, σήμερα οι Πιστοί υποδέχονται – αποδέχονται τον Χριστό ως Βασιλέα των πάντων και Παντοκράτορα; Δεύτερον, τηρούν οι Πιστοί τα προστάγματα τις εντολές και την διδασκαλία Του; Τρίτον, υποδέχονται τον Χριστό με πραότητα, αγάπη και ειρήνη στις καρδιές τους και έχοντας απεκδυθεί το προσωπικό τους
«θέλω»; Ολοκληρώνοντας, μετέφερε τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου ευχόμενος η χάρις του Κυρίου μας να τους σκεπάζει και να τους οδηγεί στην «Καλή Ανάσταση»!