Πα. Μαρ 29th, 2024

Θ.Πετράκος: Ο κ. Τατούλης οφείλει να τηρεί τη νομιμότητα Η κυβέρνηση υποχρεούται να ακυρώσει τώρα τη σύμβαση με ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η έλλειψη απαρτίας στη σημερινή  (Δευτέρα  4Μαρτίου) συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου, είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση της συνεδρίασης, της οποίας κύριο θέμα ήταν οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για το ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η ματαίωση αυτή ήταν πράξη στοιχειώδους σεβασμού στη νομιμότητα εκ μέρους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και της πλειοψηφίας των Περιφερειακών Συμβούλων.

Η σημερινή σύγκληση του Πε.Συ. Πελοποννήσου δεν ήταν σύννομη, γιατί δεν τηρήθηκαν όσα προβλέπονται από τον Κανονισμό του Πε.Συ.Π.

Ο κ. Τατούλης και η Περιφερειακή Αρχή οφείλουν να συνειδητοποιήσουν, έστω και μετά από 9 χρόνια, ότι είναι υποχρεωμένοι να σέβονται και να τηρούν τη νομιμότητα.  

Εκτός βέβαια από τη μη τήρηση της νομιμότητας, για μια ακόμη φορά, στη σύγκλιση του ΠΕ.ΣΥ.Π. η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» τονίζει ότι:

Είναι ριζικά αντίθετη, καταγγέλλει και δεν νομιμοποιεί πολιτικά την σύμπραξη Τατούλη – Τσίπρα οι οποίοι έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε  αναγκαστικές απαλλοτριώσεις  υπέρ της ΤΕΡΝΑ ώστε να υλοποιηθεί το αντιπεριβαλλοντικό και αντιοικονομικό έργο της Διαχείρισης των Απορριμμάτων στη Περιφέρεια της Πελοποννήσου.  

Επαναφέρει με ένταση στην Ημερήσια Διάταξη το  θέμα της ακύρωσης άμεσα, της  σκανδαλώδους αλλά και βλαπτικής για τη τσέπη των πολιτών και το περιβάλλον,  αυτής της σύμβασης με ΣΔΙΤ, για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Περιφέρεια Πελοποννήσου.

     Αποδεκτό, επιλέξιμο και σύμφωνο με την Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία είναι μόνο το εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων.

    Αυτό σημαίνει εδώ και τώρα ακύρωση της σύμβασης ΣΔΙΤ και  άμεση χρηματοδότηση των Δήμων από την κυβέρνηση ώστε να προχωρήσουν σε ένα εναλλακτικό μοντέλο αποκεντρωμένης διαχείρισης με δημόσιο χαρακτήρα και με έμφαση στις πολιτικές πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης και επαναδιαλογής των υλικών.